Er du sapioseksuell?

Blir du tiltrukket av smarte kommentarer, akademiske oppnåelser og kunnskap? Da bør du lese videre!

Å være sapioseksuell betyr å være seksuelt tiltrukket av intelligens og generelt smarte mennesker. En person som er sapioseksuell blir mer seksuelt tent av hva som foregår inne i hodet til en partner fremfor utseende. Som ved andre legninger, er ikke dette noe man blir, men som oftest noe man er født som. Kommunikasjon og kjemien mellom mennesker er det som får lystene til å renne over!

Fordeler og ulemper

Eksperter på området kan fortelle at det er både fordeler og ulemper ved å være sapio. I de fleste tilfeller velger en som er sapioseksuell en partner som også er det. Disse kan ha en fordel når det kommer til lange forhold, da det aldri handler kroppen. De opplever en høyere mening med forholdet. Interessen i hverandre vil også være sterkere da mennesker med høy intelligens ofte har mye å bidra med eller prate om. 

Ulempen er at det fort kan forekomme en uenighet, da de kan ha sterke meninger og kan sette seg selv høyt. Noen kan velge en partner for å kompensere for manglende kunnskap eller ferdighet, mens andre får som vane å skulle hele tiden teste partneren. Det er stor risiko for et usunt konkurransemiljø i forholdet. 

Er du sapioseksuell?

Sjekk listen under på om denne seksuelle legningen gjelder for deg:

1. Du syns folk er mer attraktive etterhvert som du blir kjent med dem.

2. Du vil heller ha en stimulerende samtale enn tilfeldig sex.

3. Du blir mer tent av hva folk kan, enn hva de har. 

4. Du kan ikke fordra dårlig grammatikk. 

5. Du får ikke den sterke forelskelsen før et stykke ut i datingen. 

6. Du blir seksuelt tent av all slags kunnskap, så lenge det er engasjement bak. 

 

Kilder: Cosmopolitan.com, askmen.com