Er du en squirter?

Squirting er fortsatt et lite mysterium blant forskere, derfor har vi spurt våre følgere på Snapchat hva som kjennetegner den våte orgasmen for dem, her er noen av svarene.

Den kvinnelige “sprutorgasmen” er velkjent for ganske mange der ute, likevel får det våte fenomenet forskerne til å stusse. For er det tiss eller “noe annet” som kommer ut når en kvinne squirter under sexakten? Og hva er det som gjør at bare noen kvinner opplever dette, og ikke alle? Og er det bedre enn en “vanlig” orgasme? Vi har spurt våre følgere på Snapchat hva som må til for å få en fonteneorgasme. Alle navnene i saken er fiktive.

– Som regel kommer det av g-punktstimulering, enten med leketøy, fingre eller penis. Jeg er 37 år, og opplevde dette første gang da jeg var rundt 20, og da var det en sjelden gang. Nå er det ganske ofte. Man lærer vel hva som funker etterhvert, skriver Heidi på snap.

Heidi sin historie er ikke unik. Mange opplever helt tilfeldig at de er i stand til å squirte, og blir ofte sjokkerte og flaue første gangen det skjer. Men det er ingen grunn til å skamme seg. Squirting er en naturlig del av orgasmen for mange kvinner, og er når en klar/melkehvit væske kommer ut av urinrøret enten før, under eller etter orgasmen.

Væsken kan enten sive ut av vagina eller komme ut som en liten stråle under orgasmesammentrekningene. Mengden kan variere fra person til person, og fra gang til gang, og kan være alt fra en teskje til et melkeglass med væske.

– Flaut å squirte

En av innsenderne sier at hun kun squirter når hun er alene, eller kan springe på do.

– Jeg syns det er så flaut å gjøre det foran kjæresten. Det er sølete og “klisjete”, skriver Marianne (27).

En annen innsender sier hun kjenner flere som omtaler squirting som deres “verste mareritt”, og at de er flaue fordi de alltid etterlater seg våte laken. Mange tror også at de tisser på seg. Dette er feil! 

 

Ikke la squirting hindre deg ifra å ha det godt i senga. Fortell partneren din at du er en squirter, og at det er helt naturlig for mange kvinner å oppleve dette under seksuell stimulering! Bruk gjerne et lakklaken eller en håndduk i senga, for å forhindre at senga blir våt.

Du får kjøpt lakklaken her.

Det er viktig å huske på at orgasmene kan være like gode med eller uten squirt. Nyt seksualiteten din uten å rangere orgasmer!

Ikke bare g-punkt

Det har lenge stått uimotsagt at g-punktet (baksiden av klitoris, inni skjeden) er den sikreste veien til squirting, men denne typen orgasme kan også oppnås ved å stimulere klitoris fra utsiden. Alt henger sammen. For Tanja (27) er det gjerne en kombinasjon som må til.

– For meg kommer det ved stimulering av klitoris, noen ganger analt og vaginalt på samme tid. Men det oppnås som regel hos meg etter en vanlig orgasme. Kan være med og uten sexleketøy, eller ved rask penetrering av penis. Det føles på en måte som et klimaks. Følelsen er herlig. Rett før denne typen orgasme, er den beste følelsen, skriver hun.

Trine Lise (21) har kun oppnådd sprutorgasme ved sexleketøy, og spesielt ved bruk av  sexleketøy som stimulerer på både innsiden og utsiden av klitoris, samtidig.

– Det er ganske nytt for meg. Det kommer når jeg slapper helt av og bare lar det komme, ofte så stopper man fordi man føler seg tissetrengt, men nå prøver jeg bare å lære å kontrollere det og nyte det, sier hun.

Womanizer er et helt unikt sexleketøy som stimulerer alle 8000 nerveendingene i klitoris via trykkbølger. Mange rapporterer at Womanizer alene får dem til å squirte på grunn av den unike stimuleringen mot klitoris. Womanizer Duo som er avbildet, vil i tillegg stimulere g-punktet.

Er squirting tiss?

Ifølge flere som har squirtet selv, så er væsken ikke det samme som urin. Den er både blankere og glattere å ta på. Mange opplever i tillegg at de nettopp har gått på do, likevel er de i stand til å squirte et kvarter senere. Men hva væsken faktisk består av er foreløpig uklart.

Ifølge en liten undersøkelse fra 2015 i Journal of sexual medicine, konkluderte man med at væsken i all hovedsak var av den samme kjemiske sammensetningen som urin, men at den hos noen også inneholdt stoffer fra noen spesielle kjertler som ikke alle kvinner har. Disse kjertlene heter "Skenes kjertler", og tilsvarer en manns prostata. Hos noen kvinner er disse kjertlene velutviklet, hos andre er de ikke-eksisterende. Noe som kan forklare hvorfor ikke alle kvinner squirter. Det er mange som heller mot at væsken altså ikke er urin, men kommer fra disse kjertlene. 

– Noen jenter har det som kalles kvinnelig ejakulasjon/utløsning eller "squirt". Dette er en tynn klar væske som blir skilt ut fra noen kjertler i urinrøret. På grunn av plasseringen, kan det noen gang lukte svakt av urin, men det er det ikke (ung.no 2018).

Tidligere forskning peker også på at disse kjertlene er involvert, og foreløpig finnes det ikke to streker under svaret! Videre forskning er helt klart nødvendig for å løse squirting-mysteriet, men uansett hva væsken inneholder, så er det bare å sprute i vei. Vær stolt av din squirt – det er helt naturlig!

På vår Snapchat vil du få små innblikk i hverdagen på Kondomeriet, som du ikke får noe annet sted. Gå inn og følg oss! Snapchatnavn: Kondomeriet

Kilder: ung.no, Gleden med skjeden (2017), klikk.no