Ekte kjærlighet?

Det er stor forskjell på ekte kjærlighet og avhengighet. Elsker dere hverandre eller er dere avhengige?

Ekte kjærlighet betyr gjensidig tillit og interesse. Begge er svært glade i hverandre og er trygge på hverandre. Man er også sterkt tiltrukket av hverandre fysisk. Kjærestene trenger ikke si så mye, for kroppsspråk viser følelser den andre tyder. I tillegg respekterer begge at de er individer med egne interesser og venner.

Gi av deg selv

Ekte betingelsesløs kjærlighet er uselvisk. De to som er forelsket er ikke hver sin halvdel, men en hel person med egne rettigheter. Man ønsker for sin kjære alt godt, og oppmuntrer til videreutvikling og gjennomføring av drømmer. Gjensidig respekt, ærlighet og kompromisser er nøkkelord. Andre fasetter, som vennskap er også en viktig del. Det samme er evnen til å være trofast mot den andre. 

Sterk tiltrekking og seksuelle følelser virker sammen for å skape et varig bånd. Men det viktigste aspektet er kanskje det å gi av seg selv uten å få noe tilbake. Er det dette du og kjæresten deler, er dere heldige. Ta vare på dette og gi det næring.

Kjærlighet eller ikke?

Men så kommer spørsmålet – er det virkelig kjærlighet, eller er det avhengighet?

Avhengighet og sex er baksiden av jakten på sann kjærlighet. Det mest dominerende ved seksuell avhengighet er usikkerhet og total avhengighet. Denne eiesyke avhengigheten skjer gjerne med enten den ene, eller begge partene samtidig. De to lever kun for hverandre, og ikke noe annet er viktig for dem. Behovet for og ønsket om å være sammen, tar kontroll over alt annet i livet. Partene i et slikt forhold kan risikere å miste identiteten sin og selvfølelsen. Mangelen på tillit skaper gjerne grobunn for sjalusi og andre negative følelser, i tillegg til at partene har vanskelig for å slippe hverandre på egenhånd.

Regelen er at du må elske deg selv for å klare å elske andre!

Kilde: lovenemotions.com