Ekstreme forhold

Noen forhold er dømt til å mislykkes. Selv om de ofte er lidenskaplige er det beste er å komme seg så langt vekk som mulig.

Alle forhold har sine oppturer og nedturer, men noen typer oppførsel er et tegn på at du er i et usunt forhold. Det trenger ikke nødvendigvis dreie seg om fysisk vold, psykisk terror er like skadelig.

Faresignaler

Et faresignal er at han tidligere har vært i et turbulent forhold preget av vold. Ikke tro at det vil bli annerledes med deg.

Andre tegn som gjør at du bør tenke deg om, er at han rakker ned på vennene dine eller familien, og gjør det vanskelig for deg å treffe dem. Eller at han mister temperamentet for den minste lille ting, skriker, mobber og kommer med beskyldninger eller trusler. Kanskje har han kraftige humørsvingninger.

Du opplever det som vanskelig å gjøre ting uten ham, og hvis du gjør det, blir du forhørt i etterkant. Det er også han som tar alle avgjørelsene i forholdet og avfeier dine meninger som uviktige.

Usunn adferd

Kanskje truer han med å holde tilbake penger, frakoble telefonen, ta selvmord, ta fra deg barna, eller spre løgner om deg hvis du ikke gjør som han sier.

Han viser også mangel på respekt ved å snakke stygt om deg foran andre, overhøre deg, forstyrre telefonsamtaler, stjele fra lommeboken din, og nekte å hjelpe med barnestell eller husarbeid.

Han er sykelig sjalu, men lyver, er utro og bryter avtaler selv. Kanskje følger han etter deg, åpner posten din og sjekker telefonen din. I tillegg opptrer han aggressivt og ødelegger eiendelene dine.

Han nekter for at disse tingene skjer, eller skylder på deg fordi du fikk ham til det. Han gråter og ber om tilgivelse, og sier at det aldri skal skje igjen. Men det vil det, så kom deg ut av forholdet.

Kilde: bbc.co.uk/relationships, Catherine Orr Deas.