E-stimulering

E-stimulering er en av de nyere trendene innen sexleketøy. Dette kan innebære vibrasjoner og elektriske impulser om hverandre. Er det noe for deg?

Begynnelsen for elektro-produktene

Tyske Mystim startet som et selskap som produserte produkter med elektrisk stimulering for medisinske formål som psykisk terapi og smertemestring, som alternativ til kjemisk medisinering. Selskapet innså etter hvert at mange av produktene deres så ut til å bli benyttet til behandlinger som, strengt tatt, ikke har noe med medisin å gjøre. De satte i gang et enormt arbeid med undersøkelser, utviklet en helt ny type produkter og startet et eget selskap som kun skulle fokusere på denne typen «behandling».

Dette selskapet ville jobbe med å gjøre disse produktene så allsidige og trygge som mulig. Dette var i 2005, og ble begynnelsen for Mystim. Siden da har det blitt jobbet dag og natt med nye måter å benytte elektrisk stimulering for effektive, trygge og behagelige produkter for nytelse. Takket være deres bakgrunn innen medisinsk teknologi sammen med en distinktiv sans for godt design, har selskapet både kunnskapen og ambisjonene om å opprettholde de høyeste kvalitetsstandardene.

Mystim fokuserer på enkelt, men elegant design, med rene linjer og veldefinerte fasonger med glatt overflate. I tillegg er produktene ergonomisk korrekte for å kunne stimulere alle de beste og mest sensitive nervene. 

E-Stim-vibratorer

Mystim E-Vibes kombinerer vibrasjon med elektrisk stimulering i ett produkt; de vibrerer, kiler og pulserer med elektriske bølger. Electric Eric er et eksempel på en e-stim-vibrator med disse funksjonene, samt to motorer med 5 programmer og 5 typer elektrisk stimulering. Ikke nok med det, denne vibratoren har også et treningsprogram for bekkenbunnen.

Vibratorene har en glatt overflate i silikon, og er oppladbare med Lithium-ion batteri. E-Stim-vibratorene er de første og eneste sexleketøyene som gir både vibrasjon og elektrisk stimulering på en gang. Ingen ledninger og ikke noe ekstrautstyr er nødvendig for å kunne nyte dette – alt styres i og på vibratoren. Boltre deg i ulike vibrasjonsprogrammer og ulike nivåer av intensitet på vibrasjonen. Legg til et av de spennende programmene med elektrisk stimulering, med ulike intensitetsnivåer, for en helt ny opplevelse. Man kan bruke både vibrasjon og elektriske bølger sammen, eller en av delene hver for seg.

Som en ekstra bonus kan man trene bekkenbunnen ved å nyte. Electric Eric har et treningsprogram som styrker musklene i bekkenbunnen, som igjen vil gi enda bedre orgasmer.

Silikonmaterialet gjør E-Stim-vibratorene både hygieniske og enkle å rengjøre. Produktene er oppladbare, og lades med magnet med medfølgende USB-kabel. Selv med både e-stim og vibrasjonen på høyeste intensitetsnivå, vil en fulladet vibrator holde ut i minst 3 timer før det vil skorte på kreftene. 

Hvordan fungerer e-stimulering?

E-stimapparatene fra Mystim, Tension Lover og Pure Vibes, stimulerer nerveendene med elektriske impulser gjennom huden. Slike apparater med elektrisk stimulering har tradisjonelt blitt brukt til terapeutiske formål for smertemestring og psykisk terapi, som et alternativ til farmasøytisk medisinering.

Den klassiske terapien med elektrisk stimulering baserte seg på kroppens eget system med transport av informasjon. Både positive og negative følelser og opplevelser når hjernen gjennom samme nervesystem. E-stim bygger på det faktum at behagelige følelser sendes gjennom raskere nerver enn de negative. Når de myke elektriske impulsene som e-stim-apparatene sender ut når fram til ryggmargen (som knytter hjernen sammen med nervene gjennom hele kroppen), er det ikke mer plass til smerte-informasjonen; denne kan ikke lenger prosesseres av hjernen. E-stimulering påvirker også frigjøring av endorfiner, som er kroppens lykkehormoner. 

I smerte-terapi viser disse to faktorene effekt ved at smerten ofte blir merkbart redusert eller helt eliminert. Produktene fra Mystim passer også til formålet å lindre smerte, de er nemlig fullt lisensierte medisinske produkter. For det erotiske formålet med stimulering betyr det at de positive og deilige følelsene fra opphisselsen bearbeides raskere og føles mer intenst. Smerten eller ubehaget man eventuelt skulle være redd for er det altså ikke plass til. 

Kun for sadomasochister?

En av de mest utbredte misoppfatningene rundt elektrisk stimulering er ideen om at elektrisk stimulering på kroppen er ukomfortabelt og smertefullt, og er derfor forbeholdt de som tenner på SM. E-stim-produktene fra Mystim er utstyrt med to kanaler som kontrolleres separat, som gir mulighet for å justere de elektriske impulsene etter eget ønske. Stimuleringen kan varieres fra myk og forsiktig via intensiv og til sterk, slik at det ikke nødvendigvis må gå over i den skalaen som forbindes med smerte. E-stimulering kan benyttes av de som tenner på smerte, men passer like bra for de som ønsker en mildere, men annerledes type stimulering. 

Er det farlig?

Som med mange andre ting, kan e-stimulering være farlig dersom du bruker det uten sunn fornuft og ikke følger bruksanvisningen. Sikkerheten burde alltid komme før du gjør det, og dersom du leser brukerveiledningen og fortsatt er usikker på bruk av produktene, bør du finne ut av det før du tar dem i bruk. Den viktigste sikkerhetsregelen er at de elektriske bølgene aldri må rettes mot hode, hjertet eller halsen.

Viktig informasjon

Spiral
Dersom du har satt inn spiral som er i udekket metall anbefales det ikke å bruke dildoer, vibratorer eller egg med e-stimulering. Metallet kan varmes opp når det er en jevn strøm gjennom metallet. For å være på den sikre siden, bør du kontakte gynekologen din om materialet spiralen er laget i.

Intimpiercing
Du trenger ikke nødvendigvis å ta ut piercingen. Metall kan lese elektriske bølger bedre enn hudvev, og dersom det elektriske apparatet kommer nær piercingen kan de elektriske bølgende «hoppe over til» piercingen og varme den opp. Dersom det føles ubehagelig, anbefales det å ta ut piercingen så lenge.

Pacemaker
Det er ikke sikkert du må holde deg helt unna e-stimulering selv om du har en pacemaker, men det er svært viktig å ta opp dette med legen. Dersom du synes det er ubehagelig å forklare at det er for intimt og erotisk bruk, kan du spørre om det er trygt å bruke et stimuleringsapparat mot ryggsmerter. Disse fungerer i prinsippet på samme måte. Dersom legen sier at dette ikke er noe problem, skal det heller ikke være farlig å bruke et s-stim-leketøy. Det aller beste i alle tilfeller vil uansett være å være åpen og spørre direkte om det er trygt å bruke spesifikt det du har sett deg ut.

Elektrisk sjokk
Et elektrosjokk-våpen av typen man ser på film har elektrisk spenning på opp til 10.000 Volt, og en intensitet på opptil 14 Ampere. Et elektrisk gjerde, typisk for kuer og sau, har også opp til 10.000 Volt, men en intensitet på rundt 0,01 Ampere. E-stim-produktene produserer 40 Volt og maks 0,08 Ampere. Jevn tilstrømning av strøm eller elektriske bølger på 120 Volt og oppover regnes som farlig for voksne, mens 60 Volt eller mer regnes som farlig for barn. E-stim-produkter med 40 Volt er altså ikke kandidater for produkter som kan gi elektrosjokk. 

Mystim Tickling Truman e-stimulator finner du her!