Dildo er inn igjen

Dildoen er en trofast tjener som aldri går av moten.

For 30 år siden var det dildoer som preget de fleste hyllene til Kondomeriet. I dag finnes det rader av høyteknologiske duppedingser som tar orgasmen til nye høyder. Likevel står den gode, gamle dildoen støtt. 

Dildoen er uten vibrasjoner– og de færreste kvinner får orgasme ved penetrering alene. Så hvorfor er dildoen fortsatt så populær? 

Dildoen er en klassiker

En dildo er ingen moderne oppfinnelse, men et gammelt sexleketøy som kan dateres flere tusen år tilbake i tid. Ordet «dildo» kommer trolig fra det Italienske ordet «diletto», som betyr «nytelse».

En dildo er et sexleketøy uten motor, som historisk har hatt formen til en erigert penis. Før i tiden ble dildoen laget av stein, gull, lær, kobber, dyrehorn, tre og bly.  Nå finnes det dildoer i svært naturtro materialer. Stål- og glassdildoer er fortsatt et populært valg for de som ønsker et hardere materiale.

Dildo Quartz er en lekker dildo med baller og sugekopp for litt "handsfree" moro!

Dildoer kommer i dag i alle størrelser, farger og varianter - også for de som ikke ønsker noe som ser ut som en penis. Vi har blant annet g-punktdildoer, dobbeltdildoer, dildoer med sugekopp, samt dildoer som kan festes i et belte, så kalt strap-on-dildoer. 

Sjekk ut alle dildoer her. 

Dildomyter

Det finnes mange dildomyter der ute. Noen av de vanligste misforståelsene er at alle sexleketøy for kvinner heter dildo, eller at alle dildoer ser ut som store peniser. Mange tror også at en dildo kun er for single damer. Dette er feil! 

En dildo med baller i bunn (som stopper) kan brukes analt av både kvinner og menn. Dessuten kan en dildo fint brukes både solo, og under sex med en partner. Bare fantasien (og glidemiddel) setter grenser. 

Eksempelvis kan dildoen være veldig fin å bruke på henne i begynnelsen av samleiet, hvis han vil spare spruten til hun er i mål. 

Kvinner og menn fantaserer om dildo

Mange har en fantasi de vil få oppfylt, samtidig som de liker å bli fylt opp mens de onanerer. 75 prosent av kvinner trenger klitorisstimuli for å få orgasme, noe man ikke får av en dildo. Da er det ekstra fint at mange dildoer har sugekopp og kan festes til alle glatte flater. Det frigjør hendene, slik at den som onanerer kan stimulere andre områder samtidig. En liten klitorisvibrator er perfekt å kombinere med en dildo.

Les også: Dildo og vibrator er ikke det samme

Det er funnet dildolignende gjenstander på arkelogoiske utgravninger som kan dateres 30.0000 år tilbake, men vi vet ikke med sikkerhet om disse falloslignende verktøyene ble brukt til seksuell nytelse. Det antas at første beviset for at en dildo ble brukt til nytelse går ca. 2000 år tilbake. Likevel er det på sin plass å konkludere med at dildoen alltid har vært inn, og nå er den mer inne enn noensinne.