Dildo - back to basic

Dildo! Oppdag gleden med realistiske sexleketøy.

Ordet "dildo" stammer muligens fra det italienske ordet "diletto", som betyr nytelse. En annen teori er at det har sin opprinnelse fra ordene "dil doul", som betyr erigert penis. Sexleketøyene som skal forestille det motsatt kjønn, kvinnen, kan hete så mangt. Sjømannsbrud, pocketpussy eller fleshlight (som produsenten nok er glad for). Men den mest korrekte terminologien er rett og slett, vagina. De naturtro sexleketøyene kan være laget i flere typer materialer, men de mest vanlige er gummi, PVC, glass, aluminium og silikon. Sistnevnte er det mest populære da det er enklere å rengjøre og tryggere for kroppen. 

"En dildo er et fallos-formet sexhjelpemiddel beregnet for onani eller seksuelt samkvem. Det er uenighet rundt den presise definisjonen av en dildo. Stort sett defineres det som en ikke-vibrerende innretning som ligner en penis i form, størrelse og generelt utseende." - Wikipedia.

Dildoens lange historie

Vi kan gå så langt tilbake som til steinalderen for å finne penisformede objekter. Objektene som ble funnet av arkeologer er laget av stein og finslipte. Om det ble brukt til nytelse eller som hyllest til en gud er ikke godt å vite. I antikkens Hellas og Roma fortsatte hyllesten og man finner også spor etter penisliknende objekter her. Både grekerne og romerne hyllet ulike versjoner av fertilitet og vin-guden Dionysus ved å paradere gigantiske penisliknende statuer gatelangs.

Mennene ville også gi kvinnene sine en "olisbos" som egentlig er en dildo, da de trodde kvinnene led av hysteri dersom de ikke fikk tilført sperm i skjeden. Da dildoen, som ofte var laget av brød, tre eller stein, ikke produserer sperm, kan man stille spørsmål til om dette egentlig støttet under deres teori. Grekerne er de første som brukte skinn eller innvoller fra dyr til å dekke dildoen for en mer naturlig følelse. 

Oldtidens Kina skal også ha noe av æren for skapelsen av den tradisjonelle dildoen. Her ble sexleketøyet brukt flitting da rike menn ofte hadde flere koner og ikke tid til å tilfredstille alle. Kineserne dekket dildoene i bronze eller et annet fint metall for en penere utforming. De laget også et hulrom inne i dildoen hvor væske kunne oppbevares for å sprutes ut til riktig tid! I India og datidens Persia brukte de kun dildoen for å seremoniellt sprekke jomfruhinnen til nygifte kvinner da blod fra skjeden var sett på som skittent. Selv om religioner som kristendommen blomstret opp, fortsatte dildo-businessen å gå. De måtte nemlig få bukt med problemet "hysteri" blant kvinner. 

Morsomme fakta

 • I delstaten Texas i USA er det ikke lov å eie seks eller flere dildoer. 
 • Dildoer er ikke lovlig i delstaten Alabama i USA eller i India.
 • Orangutanger har blitt observert i å nyte penisliknende objekter de finner i skogen.
 • Rockebandet Rammstein har en dildokolleksjon formet etter bandmedlemmenes egne peniser.
 • Sexleketøy-bransjen omsetter for over 120 milliarder kroner i året på verdensbasis. 
 • Fleshlight bruker kun avstøpninger av ekte kvinner når de lager produktene sine. 
 • Det er ulovlig å produsere og selge sexleketøy i India, Malaysia og Sør-Afrika.
 • I Japan er det ulovlig med naturtro sexleketøy. Derav opphavet til "the rabbit". 

Vi har samlet 5 gode grunner til å gå til anskaffelse av en naturtro dildo eller vagina om du ikke allerede har det:

 • Kun en dildo vil gi deg den deilige og realistiske følelsen ved penetrering. 
 • Dildoer har ofte en sugekopp slik at du kan feste den hvor du vil. Handsfree!
 • For menn kan trening med en vagina gjøre at han varer lengre før utløsning. 
 • En dildo vil komme i mange ulike størrelser. Noe for alle med andre ord.
 • Det fins ingenting nærmere en kvinnes vagina, som en vagina på boks.

Se Kondomeriets dildo-utvalg her

Se Kondomeriets vagina-utvalg her og her.

Kilder: wikipedia.org, theoriginalwand.com, alternet.org, sheknows.com, buzzfeed.com, brobible.com