Dette tiltaler menn hos kvinner

Forskerne påstår de har funnet ut hva slags utseende hos kvinner menn blir tiltrukket av. Kanskje kommer ikke dette som en overraskelse?

Forskere trekker frem som eksempel Scarlett Johansson og Marilyn Monroe, med slanke kropper og lemmer, men store bryster. Kvinnelige former skal altså være foretrukket, mener forskerne ved Brunel University, som har gjennomført studien.

Symmetri tiltaler

Symmetri er viktig for hva menn og kvinner tiltrekkes av hos hverandre. Tidligere studier har vist at de som har et symmetrisk ansikt, dvs. at høyre og venstre side er like, oppleves som mer attraktive hos det motsatte kjønn.

Kroppens symmetri i forhold til tiltrekning har vært mer uklart. Men i Brunel-undersøkelsen rapporterte både kvinner og menn at symmetriske kropper var mer attraktive enn asymmetriske.

Feminint fenger best

Forskerne hevder imidlertid at vi ikke oppdager symmetrien direkte, men ser på høyde, lengden på bena og skuldrenes bredde. Slik har de altså kommet frem til at kvinner med lav kroppsmaskulinitet, som er lave med lange ben og stor byste, er de mest attraktive for menn. Litt former er med andre ord greit.

Ulike preferanser

Når menn i ulike aldre ble spurt om hva de faller for, svarte menn i tjueårene at et pent utseende betyr mest, de ønsker seg damer de kan vise frem. Menn i trettiårene snur seg fortsatt etter fine rumper og pupper, men nå er de også på jakt etter en som kan fylle rollen som kone og mor. Førtiåringene var mest opptatt av at kvinnen i tillegg til å være attraktiv, måtte ha evnen til omsorg, og at de to må være intellektuelt kompatible.

Kilde: dailymail.co.uk, ivillage.com, askmen.com