Det beste med å være singel mann

Singel mann? Kanskje du nettopp har gått gjennom et stygt brudd, kanskje søken etter frøken Perfekt tar lengre tid enn du trodde, eller kanskje du bare er dårlig på å få forhold til å vare. Om du er alene og ikke trives med det akkurat nå, kan vi gi deg noen gode grunner til hvorfor du ikke trenger å henge med hodet.

Gode grunner til å være singel mann 

Å være i et forhold har mange fordeler og gir en trygghet man ofte kan savne når man er singel: samhørigheten, intimiteten, følelsen av å være et team, en du kan dele alt med... Det blir lett til at man kun tenker over de positive sidene ved et forhold når man har vært uten en bedre halvdel en stund. Naturlig nok vil vi søke etter en ny person som kan fylle tomrommet om vi føler oss ensomme, som i noen tilfeller dessverre leder til desperasjon. Desperate menn tiltrekker seg desperate kvinner; en oppskrift på katastrofe. Du må ikke være i et forhold, og du trenger ikke engang å ville være i et. Ingen vil være alene for alltid, men det er sunt å prøve det også. Sett fokus på deg selv, og nyt friheten. 

Nettstedet Wall Street Insanity har samlet 25 gode grunner til å være singel mann, og askmen.com har kåret sine topp ti. Her gir vi deg de 16 beste! 

1. Selvstendighet og uavhengighet

Mange liker å tro at de er svært så selvstendige og klarer seg godt på egen hånd, men mange får seg et sjokk den dagen de faktisk står på sine egne to ben uten noen å støtte seg på. Å lære å være alene vil gjøre deg til en sterkere, bedre utgave av deg selv. 

2. Du blir virkelig kjent med deg selv 

Å være singel tvinger deg til større selvinnsikt, noe som for mange menn først inntreffer med den velkjente midtlivskrisen hvor man begynner å komme i kontakt med sitt virkelige jeg. Om du virkelig vet hvem du er og hva duv il før du slår deg til ro med en partner, er det mindre sjanse for å ende opp med å bruke alle sparepengene på en dyr bil eller å stikke av med en stripper i en alder av 45 år. 

3. Ingen forklaringer, ingen unnskyldninger 

Ingen som venter hjemme betyr at du slipper å tenke på hvordan du skal forklare at guttekvelden på byen endte litt for fuktig til at du kom deg hjem. Blir det spontan mat og øl med guttegjengen etter jobb? Null problem, det er jo ingen som allerede kan ha lagt planer for dere. 

4. Null sjalusi 

Du slipper å bekymre deg for å holde et øye på kjæresten for å sjekke reaksjonen hennes hver gang du snakker med en annen dame. Se og snakk så mye du vil! 

5. Hjemmets regler er dine regler 

Fast vaskedag, ingen tomme ølbokser på kjøkkenbenken...? Glem det. Om du vil ha oppvaskkummen full av tallerkner og bruke gulvet som klesskap, er det fritt fram. Men om det er en liten sannsynlighet for at du skal ta med noen hjem, bør du kanskje vurdere en liten innsats. 

6. Lommeboka tømmes ikke like fort

Om den gjør det, er det fordi du har brukt for mye penger på deg selv. Du slipper å spandere middager, kjøpe dyre gaver til jul, Valentine's, bursdager og markeringer av at dere har vært sammen i ett år og tre måneder. 

7. Du har kun egne forventninger å leve opp til

Alle har visse forventninger til en partner. Når du ikke har noen å leve med, har du ingen å imponere, eller skuffe - andre enn deg selv. 

8. Du får ta de store avgjørelsene, uten diskusjon

Jobbtilbud i Japan? Skaffe hund? Kjøpe ny bil? Det er din avgjørelse. 

9. Ingen sjekker loggen på pc-en eller mobilen din 

Derfor vil den antakelig se annerledes ut enn om du ikke var singel. Slå deg løs, single mann. 

10. Filmtid er din tid

Å se film som par kan være kjempefint, så lenge dere ser noe begge liker. Det er derimot ikke kvalitetstid når du må lide deg gjennom en romantisk dramakomedie, eller oppgitte utbrudd fra partneren gjennom hele Zombie-filmen du valgte ut. Se hva du vil, når du vil, skru av om det blir kjedelig. Fjernkontrollen er din, og bare din. 

11. Du får mer tid til å dyrke hobbyer

At det å dele livet med noen krever en viss andel av kjærestetid er ingen hemmelighet. Som singel får du mer tid til å gjøre det du selv vil, akkurat når det passer deg. 

12. Den eneste som får påvirke ditt daglige humør, er deg

Tårer uten grunn, plutselige utbrudd av sinne, snodig oppførsel med forklaringen "det er ingenting"... Som kjæreste er det din jobb å være der for partneren uansett modus og grunn, men det er ikke alltid like lett - eller oppløftende for ditt eget humør. 

13. Du trenger ikke å vente 

Når du er klar til å dra, er det bare å dra. Du kan være tidlig ute, sen eller akkurat tidsnok - det er opp til deg. Dusjen er alltid ledig, og det er ingen som "skal bare" før du kan dra. 

14. Du blir i bedre form 

Mange menn setter mindre fokus på helse og trening når de har slått seg til ro med noen. Drømmedama er godt kapret, så hvem skal man prøve å imponere? Når sofaen er inntatt med kjæresten i den ene armkroken og potetgullet i den andre, med Hugh Grant på skjermen, er veien lang tilbake. De fleste single menn er automatisk mer opptatt av egen kropp og helse for å tiltrekke seg kvinner. 

15. Du kan flørte så mye du vil, og ha sex med hvem du vil 

Det eneste du trenger å være bekymret for med flørtingen, er å få en knyttneve i ansiktet av en sjalu kjæreste du ikke visste flørten hadde. 

Nysingle er ofte litt redd for å gå ut og ha sex, selv om det for mange fungerer for å komme over noen. Det er hundrevis av andre der ute som er i samme båt som deg, og mange vil det samme som deg. Du trenger kun å svare til din egen moral nå - men husk kondomene!

 

Kilder:

wallstreetinsanity.com

uk.askmen.com