Denne sexstillingen er naboens favoritt!

Nysgjerrig på hvilken sexstilling naboen eller kollegaen foretrekker? Ny undersøkelse avslører hvilke sexstillinger som er nordmenns favoritt på soverommet.

Vi har spurt nordmenn over hele landet om hvilken sexstilling som er deres favoritt. Tre sexstillinger utmerker seg, men det er én sexstilling som fortsatt troner øverst på pallen:

Misjonæren!

Mange måter å krydre misjonærstillingen på

Misjonæren er kanskje den mest klassiske sexstillingen av de alle, men det finnes utrolig mange måter å krydre den på og det er nok en av grunnene til at denne er så populær blant både kvinner og menn, forteller sexologistudent Ingrid Bakker i Kondomeriet.

sexstillinger_misjonæren_med_en_vri_ny.jpg

– Ved å gjøre få variasjoner kan denne stillingen for eksempel gjøre det lettere for kvinner å få orgasme. Ved å eksempelvis bytte ut jokkingen, altså den typiske inn-og-ut-sexen, med god gammeldags gnukking, er sjansene større for at orgasmen kommer fordi klitoris vil bli stimulert direkte, sier hun om sexstillingen som ifølge undersøkelsen er kvinnens absolutte favoritt.

– Få sexstillinger som er egnet for å gi kvinner orgasme

Doggystyle og Cowgirl er også to populære sexstillinger, både for menn og kvinner. 

– Når vi vet at 9 av 10 kvinner trenger å stimulere klitoris for å få orgasme, er det ikke overraskende at både Cowgirl og Doggystyle kommer høyt opp, sier sexologistudenten og fortsetter: 

– I utgangspunktet er det få sexstillinger som er godt egnet til å gi kvinner orgasme, fordi mange fokuserer i alt for stor grad kun på penetrering, men disse to sexstillingene er gode eksempler på stillinger der man kan rekke frem til og stimulere klitoris samtidig under sex, forteller Bakker.

Sexstillingen mannen vil ha

Mannens absolutte favorittstilling viser seg å være Doggystyle, ifølge Kondomeriets ferske undersøkelse.

sexstillinger_doggystyle.jpg

– Når mannen penetrerer bakfra i Doggystyle, vil det kunne føles trangere, litt avhengig av hvordan kvinnen plasserer beina sine. Og det betyr at mannen får ekstra kraftig stimulering, sier sexologistudenten og legger til:

– Det er heller ingen hemmelighet at mange menn er svært visuelle i måten de tennes på, noe som nok også gjør at Doggystyle havner høyt på rangstigen for menn. 

Flest rideentusiaster i Midt-Norge

Undersøkelsen gir oss i tillegg noen geografiske pekepinner på hvilke landsdeler som foretrekker hvilke sexstillinger. Presseansvarlig Marthe Sørflaten kan fortelle at Midt-Norge skiller seg ut. 

Både Vestlandet og Midt-Norge har Doggystyle som favoritt, men Midt-Norge er også den landsdelen hvor flest foretrekker Cowgirl, forteller Sørflaten.

– Sammenlignet med resten av landet er det helt tydelig hvor man finner rideentusiastene. Midt-Norge ligger helt i topp av innbyggere som foretrekker Cowgirl, sier hun. 

Også Vestlandet har en soleklar favoritt. 

– Tallene våre kan tyde på at Vestlendingene ikke er fremmed for å gå ned på alle fire. Der er nemlig Doggystyle den mest populære sexstillingen, avslutter Sørflaten.

Kilde: Undersøkelsen er gjennomført blant målgruppen 18-60 år og er gjennomført av Norstat i samarbeid med Kondomeriet i mai 2021. Det er totalt 710 respondenter som har svart på undersøkelsen.