Burde du fake orgasme?

Det er mange, både kvinner og menn, som "faker" orgasme. Men hvis du vil at forholdet skal vare, er det nok ikke så lurt i lengden…

Når dere har holdt på i over en time, kjønnsdelene begynner å bli såre, pulsen er på maks og du bare vil sove, er det mange, både kvinner og menn, som finner frem sin indre skuespiller og setter i stand et orgasmeshow til ære for partneren.

Overaskende mange som lurer sin sexpartner

At kvinner faker orgasme er velkjent, mye takket være Meg Ryans rollefigur i Da Harry møtte Sally som ettertrykkelig beviste at menn flest ikke vet om en orgasme er ekte eller ikke. En undersøkelse viste at 68 % av danske kvinner har faket orgasme minst én gang i livet. At menn også kan fake orgasme er mindre kjent, men det gjør de. 

Hvorfor gjør man det?

Hvorfor faker man? De vanligste årsakene er at man ønsker å glede partneren sin eller at man vil at sexen skal ta slutt. Under en orgasme øker blodtrykket, muskler strammer seg og pusten blir tyngre. Men dette er ikke umulig å etterligne, og det er svært vanskelig å se om partneren faker eller ikke.

Jo lengre dere har vært sammen, jo bedre kjenner dere hverandre, og jo vanskeligere vil det forhåpentligvis være å fake. Uansett hvorfor du later som, er det vanskelig å komme utenom at å fake en orgasme er å lyve til partneren. Du er ikke ærlig om hva du føler, bokstavelig talt. 

Vær ærlig

Å fortelle partneren at du har faket orgasme er ingen lystig sak for noen av dere. Men fordelene er mange. Først og fremst at du slipper å lyve. I tillegg har dere mulighet til å snakke åpent om sexlivet deres. Det kan være ubehagelig i begynnelsen, men det må til for at dere begge skal oppnå et tilfredsstillende sexliv.  


Kilde: about.com