Beppy skumtamponger: Spørsmål og svar

Ofte stilte spørsmål og svar om skumtampongene uten snor fra Beppy.

Spørsmål: Hvordan vet jeg om tampongen er satt inn riktig?

Svar: Akkurat som med en vanlig tampong, er Beppy i prinsippet godt posisjonert hvis du ikke kjenner den. Den skal plasseres godt inn i skjeden, men selv om tampongen er litt lavere, fungerer Beppy-tampongen fortsatt fint.

120555_Beppy Soft Tampons Dry_1.jpg

Spørsmål: Passer tampongen? Den er så stor.

Svar: Å ja, tampongen passer lett. Når du først har satt den inn, får den formen til kroppen din, det er derfor tampongen er så behagelig at du ikke kjenner den.

 

Spørsmål: Er det mulig å sette inn tampongen for dypt?

Svar: Nei, tampongen kan aldri gå seg vill inni deg, for den kan ikke gå noen steder. Passasjen mellom skjeden og livmorhalsen er altfor liten til å slippe gjennom en tampong.

 

Spørsmål: Hvordan får jeg ut tampongen?

Svar: Å bruke Beppy-tampongen er som å bruke kontaktlinser, du trenger litt trening for å få taket på det. Beppy tampongen kan lettest fjernes når du er avslappet; spesielt de første gangene trenger du å ta deg god tid med det. Beppy tampongen kan enkelt tas ut, fordi tampongen har en hendig hempe som du kan stikke fingeren gjennom.

120556_Beppy Soft Tampons Wet_ 3.jpg

Spørsmål: Kan du enkelt fjerne tampongen når den er veldig dypt inne?

Svar: Etter samleie vil tampongen være noe dypere enn når du bruker tampongen uten å ha hatt samleie. Rett etter samleie er skjeden fortsatt maksimalt strukket, så vent litt før du fjerner tampongen. Det er lettest å fjerne den mens du dusjer eller bader, da er du deilig avslappet og skjeden er fuktig og smidig. Hvis du vil, kan du la tampongen synke litt ned (bli tyngre) ved å gjøre den våt i dusjen; da er tampongen lettere å få tak i. Avslapping er nøkkelen.

 

Spørsmål: Hvorfor har ikke tampongen noen tråd?

Svar: Det er det som gjør den så brukervennlig. Det er det som gir deg friheten til å gjøre hva du vil. For eksempel, når du er i badstuen, svømmebassenget eller på stranden, trenger du ikke å bekymre deg for at snoren kan henge ut av badedrakten.

 

Spørsmål: Hva gjør jeg med en brukt tampong?

Svar: Pakk inn Beppy-tampongen i et stykke toalettpapir og kast den i søppelkassen. På mange offentlige toaletter finner du spesialplasserte sanitærbinger for dette formålet. Kast aldri tampongen i toalettet. Det kan føre til blokkering av toalettet.

 

Spørsmål: Er en strengfri tampong hygienisk?

Svar: En tampong uten snor er like hygienisk som å bruke en tampong med snor, så lenge du vasker hendene før og etter fjerning.

 

Spørsmål: Jeg får ikke ut tampongen, hva nå?

Svar: Fremfor alt, vær rolig. Jo mer du slapper av, jo lettere får du ut tampongen. Trekk ut tampongen med fingrene. Søk etter løkken og bruk den til å trekke den ut. Hvis dette ikke fungerer, prøv å utføre en vaginal dusj for å gjøre tampongen tyngre. I tilfelle det heller ikke fungerer og du ikke lett finner løkken, kan du huke deg sammen og bruke 2 fingre for å trekke ut tampongen. Du kan bruke litt trykk.

 

Spørsmål: Kan jeg bruke tampongen i badstuen også?

Svar: Ja, du kan bruke tampongen uten problemer i badstuen.

 

Spørsmål: Kan jeg bruke tampongen i et (tyrkisk) dampbad?

Svar: Ja, du kan bruke tampongen uten problemer i et (tyrkisk) dampbad.

 

Spørsmål: Hvor lenge kan jeg bruke tampongen?

Svar: Hvor lenge du kan bruke en tampong avhenger av styrken på menstruasjonsstrømmen din. I løpet av de første, tyngre dagene av mensen, må du sannsynligvis bytte Beppy-tampon etter 2 til 6 timer. På de lettere dagene med mindre menstruasjon kan tampongen brukes i ca. 6 til 8 timer. Husk alltid å fjerne den siste tampongen på slutten av mensen. Etter en stund vil du begynne å få en følelse av hvor ofte du trenger å fjerne tampongen.

 

Spørsmål: Føler partneren min tampongen når vi har samleie?

Svar: Når du er opphisset, er skjeden din mer strekkbar enn i en normal tilstand. Hvis tampongen har kroppstemperatur, er den myk og fleksibel som veggen i skjeden. For en mann kan det føles som å komme opp mot livmorhalsen (dette er noe en mann ofte føler). Hvis du har samleie med din faste partner, kan han føle en forskjell (fordi han kjenner deg så godt fysisk).

 

Spørsmål: Kan jeg tisse som normalt med tampongen i?

Svar: Å ja, tampongen er plassert i skjeden din. Skjeden, urinrøret og anus er atskilt fra hverandre og har separate åpninger. Så du trenger ikke bytte tampong hver gang du går på toalettet. Det er ofte enda litt lettere å fjerne tampongen etter vannlating fordi du kan slappe bedre av da.

 

Spørsmål: Kan jeg bruke tampongen over natten?

Svar: Ja, dette er til og med veldig behagelig. Du kan bevege deg i søvne så ofte du vil, tampongen holder seg trygt på plass - i motsetning til et bind. Selv om du kanskje har tampongen inne litt lenger om natten, er blødningen vanligvis lettere når du ligger ned. Du bør imidlertid alltid sette inn en ny tampong rett før leggetid og rett etter at du har stått opp.

 

Spørsmål: Kan jeg svømme med tampongen i?

Svar: Med Beppy-tamponger kan du gjøre alt du liker under mensen. De tilbyr deg muligheten til å drive med sport, bade og til og med elske som normalt i løpet av mensen hvis du vil, siden Beppy-tampongen absorberer menstruasjonsblodet inne i kroppen din.

 

Spørsmål: Kan jeg bruke Beppy-tamponger selv om jeg ikke har hatt sex?

Svar: Nei, Beppy-tamponger er mindre egnet for jenter som nettopp har begynt å menstruere eller kvinner som ennå ikke har hatt samleie.

 

Spørsmål: Jeg har spiral; vil ikke spiralstrengene feste seg til tampongen?

Svar: Du trenger ikke bekymre deg for det. Strengene til spiralen din vil ikke feste seg til tampongen.

 

Spørsmål: Kan jeg bruke Beppy-tampongen mer enn én gang?

Svar: Nei, du kan ikke gjenbruke Beppy-tamponger. Etter bruk må du kaste Beppy-tampongen i søppelkassen.

 

Spørsmål: Beppy er på salg i kun én størrelse. Passer Beppy alltid?

Svar: Beppy-tamponger kommer kun i én størrelse og passer alltid. De er faktisk veldig fleksible og myke, og det sikrer at one size vil passe godt for enhver kvinne.

 

Spørsmål: Er Beppy-tampongen hypoallergen?

Svar: Ja, Beppy-tamponger er hypoallergene og det er greit for kvinner som ikke tåler standard bomulls- eller cellulosetamponger å bruke dem.