BDSM - hva er golden shower?

Det finnes utrolig mange uttrykk for ulike seksuelle aktiviteter ute å går. Vet du egentlig hva "golden showers" er?

En "golden shower" (urophilia) er slang for å urinere på et annet menneske som en del av en seksuell aktivitet. Nåværende president i USA, Donald Trump, har blant annet blitt beskyldt i media for å ansette noen til å utføre golden showers foran han som underholdning. Så hvorfor har noen fascinasjon for denne litt utenom det vanlige sexhandlingen? 

Vil føle seg fri eller underkastet

Russel Stambaugh er utdannet psykolog og har spesialisert seg på "uvanlig" seksuell oppførsel. Han mener at det er vanskelig å skulle si noe om hvor noen får sine seksuelle preferanser eller fetisher fra.  

En golden shower faller under terminologien BDSM, også kjent for "bondage". Stambaugh mener mange tiltrekkes av å skulle utføre en golder shower, altså urinere på noen, på grunn av makten det gir dem. De føler seg fri fra dagens sosiale normer og regler. Kollega og sexterapeut Ian Kerner er enig i dette og tilføyer at de som får urinen på seg er ofte personer som liker å være underkastet og kontrollert og noen liker faktisk bare varmen og smaken av urinen. 

Tenner på den fysiske følelsen

Stambaugh forteller videre at det er mange som bare liker følelsen av å urinere og den avløsningen det gir. Tenk deg når du har holdt deg en god stund, også får du endelig gå på do. Det er en deilig følelse og noen finner denne seksuell. 

Kerner mener at noen bare tilfeldigvis får øynene opp for denne type seksuelle handlinger. Kanskje så de partneren urinere i dusjen og følte at det var tabu å se på men samtidig opphissende og tar det videre til soverommet. Stambaugh legger til at det finnes uttallige fetisher der ute og man skal ikke dømme noen for hva de tenner på seksuellt så lenge det ikke skader noen. 

Vanligere enn du tror med fetisher

Studier viser at 9 % av menn har på ett eller annet tidspunkt ønsker å urinere på en partner. Forskere har kommet frem til at det finnes 549 ulike typer fetisher per dags dato og at 1 av 6 av oss har en seksuell preferanse litt utenom det vanlige. 

 

Kilder: womenshealthmag.com,