7 myter om analsex

Det finnes mange myter om analsex, her er de vanligste.

Myte 1: Det gjør vondt

Det er ikke gitt at analsex må gjøre vondt. Og gjør det det, er det fordi man ikke har varmet opp tilstrekkelig, eller bruker riktig glidemiddel. Eller fordi man egentlig ikke har lyst? Mange kvinner og menn syns analsex kan være utrolig tilfredsstillende. Begynn med noe smått som en finger, eller en liten analplugg og lær deg å slappe av.

Myte 2: Gjør det vondt første gangen, kommer det alltid til å gjøre vondt

Selv om det ikke gikk så bra første gangen, betyr det nødvendigvis ikke at det er standarden som er satt for resten av livet. Hver gang man prøver, er en ny mulighet til å få det til å fungere. Bruk minimum 15-20 minutter på å varme opp. Når tankene dine er komfortable med hva som skjer, og kroppen din slapper av, vil ringmuskelen i anus slippe opp og tillate deg å nyte. Er du kvinne, så prøv å stimulér klitoris samtidig for å distrahere deg selv litt.

Myte 3: Bare kvinner som er «lette på tråden» liker analsex

I en fersk landsdekkende undersøkelse for Kondomeriet, i regi av Norstat, kommer det frem at hele 53 % av norske kvinner har prøvd analsex. Variasjon var den største grunnen til at par ønsker å utforske denne type seksualitet. Det er naturlig å være nysgjerrig og prøve ut nye ting eller sprite opp vanlig sex. Dette har ikke noe med løs på tråden å gjøre.

Myte 4: Analsex er skadelig

Alle varianter av sex kan være skadelig om det ikke gjøres riktig. Opplever man tørrhet i vagina, kan vaginalt samleie skape små rifter i huden. Det samme skjer ved analsex. Forskjellen her er at vagina har sin egen lubrikasjon (hvor mye er individuelt), men anus har ingen form for naturlig fuktighet. For at analsex skal gjøres riktig er glidemiddel et virkelig must! Silikonglidemiddel eller glidemiddel laget spesifikt for analt bruk er de beste, men om man bruker sexleketøy laget av silikon må man bruke vannbasert glidemiddel. Varm opp!

Myte 5: Du trenger ikke bruke kondom ved analsex

Dette er helt feil. Veldig mange kjønnssykdommer smitter ved analsex, som klamydia, gonoré og HIV. Som nevnt lenger opp i denne saken, er glidemiddel viktig. Om man blir tørr, kan rifter forekomme i den tynne huden i anus. Dette gjør det lettere å bli infisert av de ulike kjønnssykdommene. Har ikke partneren sjekket seg og er frisk, bruk alltid kondom.

Myte 6: Når typen får viljen sin med analsex, vil han ikke ha noe annet

Mange menn liker trangheten de opplever ved analsex. Vagina har ikke den samme lukkemuskelen og vil derfor ikke føles helt likt som anus. Men analsex vil aldri blir det samme eller ta over for «vanlig» sex for heterofile par. I en undersøkelse for Kondomeriet, utført av Norstat i Norge, kommer det frem at 50 % av menn har analsex sjeldnere enn én gang i måneden. 33 % sier de aldri har det, eller så godt som aldri.

Myte 7: Lukkefunksjonen i anus vil bli løsere som følge av mye analsex

At rumpehullet blir løsere ved analsex er like stor myte som at vaginaen forblir slapp etter fødsel. Et normalt forhold til analsex, der penetrering med penis, analplugger eller analkuler er i bildet, skal ikke kunne gi deg grunn til å frykte at du ikke vil kunne holde deg fra å gjøre i buksa. Om man har analsex regelmessig, vil man bli flinkere til å ha et avslappet forhold til det og trenger kanskje ikke like lang tid på å varme opp som en nybegynner. 

Kilder: Kondomeriet, Cosmopolitan.com