Aftersex...

Hva gjør du etter at du har hatt sex? Naturlig nok svarer nordmenn flest at de sover. Men det finnes mer spennende alternativer...

Menn sovner etter sex. Det er ikke bare en myte, det er faktisk sant at menn blir trøtte av å ha sex. En hormon-coctail som frigjøres i hjernen under orgasmen, har den virkning at hjernen går i sovemodus. Det hjelper heller ikke at tiden på døgnet hvor vi hyppigst driver med sengekos naturlig nok er i de sene kveldstimer. 

Av en eller annen pussig grunn reagerer kvinnekroppen gjerne motsatt. Mixen av hormoner som frigis i en kvinnekropp etter orgasme er mer av det oppkvikkende slaget. Mange vil kose og småprate etter sexen. Deres behov for nærhet og samtale kommer trolig av at kvinner gjerne binder seg når de har sex, og dermed føler seg nærmere den andre.

Oppfordring til begge kjønn om litt variasjon

Man trenger ikke verken sove eller spise eller ha kosestund etter hvert samleie. Variasjon fryder.
Hva du gjør etter hyrdestunden kan dessuten være med på å forlenge spenningen og følelsen av nærhet.

Tre hotte tips:

1. Gi ham et stort kompliment. Menn elsker å høre at de duger i senga. Fortell ham hva som drev deg til vanvidd, og han vil umulig sovne fra deg.

2. Gi ham en massasje. Det trenger ikke holde fingrene av fatet selv om sexen er over. En deilig massasje vil forlenge den fysiske kontakten og holde spenningen i kroppen lenge etterpå, men bare om du holder deg unna godsakene. De er ømme og trenger fred.

3. Foreslå å ta en dusj sammen. Tanken på deg tett inntil ham, varm, våt og naken, er en av guttas favoritter etter sex.

4. Ta på deg selv. Om han tar over, eller velger å se på, er ikke viktig. De fleste gutter synes det er fantastisk sexy å se en naken kvinne ta på seg selv ved siden av dem i senga. La ham få vite hvor deilig du synes sexen var, og at du utnytter spenningene mens han tar seg en pust i bakken. Nyt deg selv, og best av alt: Du skal se det blir en runde til på dere begge!

Kilde: Kjersti Antonsen, Kondomeriet AS, cosmopolitan.com