7 av 10 norske kvinner forelsker seg i feil... | Kondomeriet

7 av 10 norske kvinner forelsker seg i feil mann

Det er lett å gå videre med et forhold, selv om magefølelsen ikke henger med. Men hvordan vet du egentlig om du har funnet drømmepartneren?

Har du forelsket deg i feil person noen gang? I så fall er du ikke den eneste, for syv av ti norske kvinner gjør det samme. Tallene er fra en studie om kvinners forhold til farlige og forbudte menn. Med det menes det at kvinner ofte faller for bad boys og menn fra motsatt sosial bakgrunn.

I en tidligere undersøkelse kommer det frem at norske kvinner tror de enkelt kan fungere sammen med en mann fra en annen sosial bakgrunn. I Sverige derimot, vil nesten 80 prosent av kvinnene ha en mann som ligner seg selv, men de tror fortsatt det motsatte kan fungere.

Slik skaper du god kjemi

Kjemi mellom to personer skjer ikke automatisk. Har dere ingen kjemi i utgangspunktet, skal det ganske mye til for at forholdet skal fungere. Derfor kan det være greit å vite litt mer om dette med kjemi og hva det egentlig innebærer. Har du ikke hatt kjemi med noen, er det ikke så lett å vite hva du ser etter. Men hvis du en gang har funnet kjemien med noen, vil du aldri mer være usikker på hva dette er.

God kjemi gjør at du plutselig får følelsen av at dere hører sammen uansett hva som skjer. Et eller annet forteller deg at dette kjennes riktig og at dette er ”den rette”. Ofte kan en slik følelse starte med at dere slapper godt av i hverandres selskap og at dere tiltrekkes av hverandre, både av utseende og mentalt. Det meste skjer i hodene deres. Noen ganger kan det være så enkelt som at dere liker de samme kjæledyrene, dere vet hva den andre skal si før den sier det, dere liker mye av den samme maten osv.

Hvis dere ser likt på mange av de fundamentale tingene i livet og har samme tanker om fremtiden, er dere på god vei til å finne den kjemien dere ser etter. For å finne helt frem til denne kjemien er dere imidlertid nødt til å tilbringe tid sammen og bli bedre kjent. Og da snakker vi flere enn to middager på byen. Når dere møtes kan du prøve å bringe opp temaer på banen som opptar deg, og forhåpentligvis daten din. Går samtalen greit, er dette en viktig nøkkelfaktor.

Kommunikasjon er nøkkelen

Klarer dere ikke kommunisere, er sjansen for at det oppstår god kjemi ganske liten. Et annet tips er å ikke begynne samtalen med en diskusjon om religion eller politikk, spar dette til dere er litt bedre kjent. Start heller med noe dere begge er komfortable med, slik at dere føler dere vel. Humor er en veldig bra ting, så er du vittig, bruk humoren din. Forhåpentligvis liker daten din også humor. Latter er en fin måte å bryte ned nervøsitet på.

Husk også å være deg selv, ikke lat som om du er noen du ikke er. Det vil komme for en dag til slutt, og da kan du ha ødelagt sjansene dine. For at dere skal ha kjemi, er det viktig at hun eller han blir kjent med den virkelige deg. Derfor skal du ikke holde meningene dine for deg selv, del tankene og følelsene dine. For kanskje er dette viktig for partneren din også.

Opplev noe spennende sammen

Det er også funnet bevist at par som treffes i spennende situasjoner også opplever hverandre som mer attraktive. Det er fordi hjernen da vil assosiere personen med den spennende og positive opplevelsen. Det kan også være kjekt å avvente litt med for mye fysisk kontakt, det kan slå negativt ut. I stedet bør dere snakke om hva dere finner mest attraktivt hos det motsatte kjønn, og det du får vite da, kan du heller spare til senere. For slår kjemien til, er ikke veien lang mot et forhold.

Kilde: articledashboard.com, TJ Denton.