10 tegn på at du har valgt riktig partner

Julen er rett rundt hjørnet og symboliserer for mange familie, samhold og kanskje kjærlighet? Her gir vi deg ti tegn på at du har valgt riktig partner å gå julen i møte med!

1. Dere er begge positive

Studier viser at et positivt livssyn og et par ekte smil i løpet av dagen til sin partner kan gjøre underverker for et parforhold. Positive følelser kan overdøve negative tanker og følelser og gjøre at man føler seg mer sikker på sin partner. Man stoler mer på hverandre og skyver sjalusi unna. 

Positive mennesker som støtter sin partner når de oppnår ting, som lønnsforhøyelse eller ny treningsrekord opplever at gleden smitter tilbake på dem selv og man oppnår følelsen av å være et team som igjen er oppbyggende for forholdet. 

2. Dere forbeholder tekstingen med hverandre til det meningsfylte

I disse tider hvor mobiltelefonen er tilstedet mesteparten av dagen vår er det lett å ty til meningsløs teksting med partneren. Men det kan være lurt å spare noe av det til kun når det er viktige ting eller enkle, genuine saker som deles, da det er ofte lett å mistolke en melding. Kroppsspråk og tonefall uteblir i en melding og partneren oppfatter ikke beskjeden slik avsender kanskje hadde ment. 

I diverse studier har det også kommet frem at de mennene som tekster sin partner mye raporterte også om dårligere kvalitet i forholdet enn de som tekstet mindre. Menn som føler seg distansert i forholdet, bytter lettere ut kommunikasjonen fra ansikt til ansikt til over på mobiltelefonen. Kvinnene reagerte annerledes og økte sin teksting hvis de føler at forholdet skrantet. Dette gjør ofte saken bare værre. 

3. Dere begrenser sosiale medier

For mange er sosiale medier viktig. Man oppdaterer seg på hva som har skjedd og sjekker ut det siste venner, kjendiser og resten av verden holder på det. Mange får med seg nyheter via sosiale medier også. Men å bruke mye tid her kan være giftig for et forhold. Studier viser at mennesker som brukte Facebook mer enn én gang om dagen kunne raportere om et større konfliktnivå i forholdet. 

Et romantisk forhold er komplisert nok fra før, til at man trenger å blande inn sosiale medier i tillegg. Å holde fallgruvene i sosiale medier til et minimum ved å for eksempel avklare på forhånd hvordan og hva man deler om forholdet kan være et godt tips. Problematikk med sosiale medier viser seg å være størst i de første fasene av et forhold. 

4. Dere koser med hverandre

Jevnlig intimitet og kroppskontakt med hverandre, uten at det trenger å være seksuelt, kan være et signal på hvor fornøyde dere er i parforholdet. En amerikansk studie viser at jo mer man foretrekker intimitet som massasje, kjærlig berøring, kos, holde hender og klemmer, jo mer fornøyd var paret i deres forhold. 

Å bli seksuelt tent er også lettere når et par har en god kontakt med hverandre ellers, da elementet av seksuell energi alltid er tilstedet med fysisk berøring. 

5. Dere krangler fremfor å holde det inni seg

Det kan være helt nødvendig å vise følelser som sinne ved uenigheter for å løse opp problemer i et forhold. Å bruke taktikken hvor man umiddelbart tilgjir eller prøver å glemme kan skape onde følelser som fester seg og som er dømt til å dukke opp igjen ved en senere annledning. 

Å lære seg å krangle på en sunn måte, der begge er komfortable med å vise sine følelser er alfa omega for et langvarig forhold. Lær dere å se saken fra den andres synspunkt og kjemp for hva man står for. Hvis man undertrykker seg selv, vil det alltid føre noe negativt med seg. En partner som respekterer deg nok til å høre ditt synspunkt er en riktig partner. 

6. Dere har sex jevnlig

Forskning har kommet frem til at å ha sex én gang i uken var den perfekte mengden for et lykkelig forhold. De som hadde sex oftere enn dette var overaskende nok ikke lykkeligere. Det samme gjelder for de som hadde sex sjeldnere. En annen studie har kommet frem til at å ha sex jevnlig skaper like stor lykkefølelse i forholdet som det å plutselig tjene mer penger. 

Seksualitet er en annen form for kommunikasjon, så hvis dere ikke er på bølgelengde når det kommer til denne koblingen mellom dere så vil sexlivet skrante. Begge parter må ønske å ha sex jevnlig for at lykken skal være tilstedet. 

7. Dere er like

Å ha en ting til felles med din partner har vist seg å være viktig for tiltrekningen mellom dere. Faktisk har studier vist at mennesker biologisk sett er koblet sammen slik at man tiltrekkes av likesinnede. 

Å håndtere hva livet har å tilby på samme måte som din partner, slik som sosialisering med venner og forandringer i hverdagen, viser at personlighetene deres matcher og har like verdier og interesser. Dette kan være et godt utgangspunkt for samarbeid og gjensidig respekt. 

8. Den ene vil bruke penger og den andre vil spare

Dette høres kanskje rart ut, men par som er ulike i måten de bruker pengene sine tiltrekkes av hverandre. En amerikansk studie kom frem til at de fleste velger en partner som har motsatte vaner når det kommer til økonomi enn dem selv. 

Kombinasjonen av at den ene liker å bruke penger, mens den andre holder igjen kan fungere ved at man kan unngå ulike konflikter der begge står på sitt. Som for eksempel hvem som skal betale hvis man spiser ute. Er begge gjerrig, vil ingen egentlig betale. Er begge gavmilde, blir det en diskusjon om hvem som skal betale. Par som har ulike måter å håndtere sin økonomi kan dra fordel av å lære av hverandre. Bare pass på å være på bølgelengde når det kommer til de store utgiftene som hus, bil og reiser osv. 

9. Dere ler av de samme tingene

Om dere har samme type humor er dette en stor fordel for forholdet. 75 % av lykkelige par ler sammen hvertfall én gang om dagen. En annen studie kom frem til at 92 % av gifte par oppga humor som en positiv bidragsyter til sitt forhold. 

Å ha samme type humor kan hjelpe dere le av av små ting som går feil i hverdagen som kan hjelpe folk å stresse ned. Å kunne le med hverandre og kanskje litt av hverandre på en positiv måte forhindrer spenninger og får dere sammen på en hyggelig måte. 

10. Dere har lik drikkekultur

I en studie utført på 20 000 gifte par, kom forskerne frem til at de som drakk ca like mye alkohol hadde mindre sannsynlighet for å skille seg enn de parene hvor den ene drakk betydelig mer enn den andre. 

Par hvor begge drakk mye, fungerte også bra da de hadde den samme oppfattelsen av hva som foregikk. De parene der begge unngår alkohol fungerte også bra, da de aldri trengte å forholde seg til fallgruvene som alkoholen fører med seg. 

 

Kilde: menshealth.com