10 fakta om ereksjon

Her kan du lese 10 knallharde fakta om menns ereksjon! Visste du at lukten av donuts og lakris kan gi en bedre reisning?

1. En ereksjon oppstår på tre forskjellige måter

  1. Fra psykiske fantasier eller tanker
  2. Fra berøring
  3. På natten under REM-søvn

2. Et foster kan få ereksjon

Ultralyd har gjort det mulig å observere at fostre ned i 16 uker får ereksjoner.

3. Man kan få ereksjon som død

Dør man i en loddrett posisjon renner blodet nedover og også inn i penis som er et svampelegemet. Menn som henrettes ved hengig får ofte en ereksjon.

4. En erigert penis har en form som en bumerang

Ved hjelp fra MR-skanninger kan man se at penis fortsetter innover i kroppen og bøyer seg som en bumerang. 

5. Penis har ikke ben

Mennesket er et av få pattedyr som ikke har ben i penis. Dette hadde imidlertid forfedrene våre. En erigert penis kan brekke. Dette skyldes at membranen rundt svampelegemet blir forstrukket eller revet over. 

6. Edderkoppgift gir smertefulle ereksjoner

Den brasilianske vandreedderkoppen er verdens giftigste edderkopp. Nervegiften kan ta liv, men små doser kan gi menn smertefulle ereksjoner som varer i flere dager.

7. Erigert 11 ganger om dagen

Gjennomsnittsmannen har en erigert penis 11 ganger om dagen. 3-5 av dem forekommer på natten under REM-søvn og noen kommer om morgenen.

8. Sterkere ereksjon med riktig kost

Typisk mat fra middelhavskjøkkenet skal angivelig gjøre ereksjonen hardere, ifølge en studie fra Institute for the study of Urological Diseases. Quinoa og tomatsalat, anyone?

9. Penis skal måles oven i fra

Gjennomsnitsslengden på penis i Norge ligger på 14 cm. Og for å måle dette riktig, skal det gjøres når penis er erigert og på oversiden fra roten og ut til tuppen av penishodet. 

10. Donuts og lakris kan gi ereksjon

Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation fant ut i 1995 at lukten av donuts blandet med lakris økte blodtilførselen til penis med 32 %. 

Kilde: Illustrert Vitenskap