Kjærestetid for foreldre

Dagen er fylt opp av jobbing, henting, bringing, matlaging, bleier og leggerutiner og husarbeid. Når skal småbarnsforeldre egentlig få tid til å være ukontrollerte sexdyr?

Bytt ut TV-en med sex

Mange småbarnsforeldre sitter ikke akkurat på en gullgruve av ekstra tid  mellom øktene. Sex-ekspert Tracey Cox maner til revolusjon, og mener flere burde bli flinkere til å bruke tiden riktig.

For å ha mer sex må man nemlig slutte å kaste bort tiden på uviktige ting. For å få et overblikk kan du over to uker føre opp alt du gjør, som husarbeid, telefoner, tekstmeldinger, e-post, TV-titting, søvn, spising, partid, sosial omgang, trening og jobb. Du kan helt sikkert bytte ut noe av dette med sex. TV-titting stiller kanskje ikke så sterkt når du setter det opp mot sex, eller hva?

Sett av fast tid til hverandre

I tillegg, hevder Cox, planlegger vi tid med venner, vi bestiller bord på restaurant og organiserer aktiviteter - men planlegge å ha sex, det har vi problemer med. Derfor anbefaler hun å sette av fast tid til hverandre. Dere trenger jo ikke nødvendigvis ha sex; dere kan kose, prate og sørge for å ta dere godt ut for hverandre.

I tillegg bør dere benytte de små sjansene hverdagen byr på: Snik dere inn på badet til en kjapp oralrunde, eller heng ved benken og klin litt under middagslagingen.

Vær sensuelle med hverandre

Er dere for utmattet eller bekymret til å ha sex, kan dere finne på sensuelle ting i stedet. Gi hverandre en liten massasje, ta et bad eller en dusj sammen. Det viktige er at dere er nær hverandre og får tid til å være bare dere. Er dere avslappet, øker også sjansene for at begjæret våkner til liv.

 

Kilde: Tracey Cox, boken "En kjapp en".