Hva betyr dine seksuelle drømmer?

Drømmer kan være fine, frustrerende eller få deg til å våkne opp som et spørsmålstegn. Men hva med de drømmene som har seksuelt innhold? Hvorfor har man disse, og hva kan de bety?

Kroppen er klar

Enten om man er singel eller i et forhold, har alle kvinner drømmer av seksuell karakter. Ifølge Dr. Jennifer Parker er drømmer om sex med en kjendis eller utroskap de mest vanlige seksuelle drømmene. Drømmer om sex med for eksempel bestekameraten til partneren kan få kvinner til å føle seg skyldige, og få dem til å tenke over om disse følelsene eksisterer i virkeligheten. Dr. Parker mener derimot at hyppige seksuelle drømmer rett og slett kan bety at du føler deg ekstra opphisset, eller at kroppen og hodet ditt håper på litt action.

Hormoner spiller også en stor rolle. Før menstruasjonen er det vanlig for kvinner å drømme om aggressive interaksjoner. Etter menstruasjonen føler mange kvinner seg mest sexy, og det er derfor logisk at de drømmer mer om sex på dette tidspunktet, mener Dr. Parker.

Skjult budskap

Noen seksuelle drømmer trenger ikke å handle om sex i det hele tatt. Dersom du for eksempel drømmer at du har sex med sjefen, betyr det ikke nødvendigvis at du er tiltrukket av ham eller henne. Det kan bety at du ønsker framgang på jobben, eller karriereskifte. Tenk over hva som skjer i livet ditt som kan ha sammenheng med hva som skjer i hodet ditt om natten.

Dette kan noen vanlige seksuelle drømmer bety:

  • Utroskap: Om det er du som er utro i drømmen, kan det være et tegn på at du føler at forholdet ikke gir deg det du trenger. Dersom du drømmer at partneren er utro, kan det tyde på at du er usikker eller sjalu.
  • Sex med en eks: Ikke få panikk, det betyr ikke nødvendigvis at du vil ha han eller henne tilbake. Det kan være at du fortsatt har noen følelser rundt bruddet, eller at du er redd for at det nye forholdet er på vei i samme retning.
  • Sex med en av samme kjønn: Dersom du er heteroseksuell, kan dette være et tegn på at du aksepterer dine personlighetstrekk. Om en kvinne drømmer om en annen kvinne kan det være at hun du drømmer om har noe du ønsker, trenger eller begjærer.
  • Upassende sex: Personer vi ser eller møter ofte kan til stadighet dukke opp i drømmene våre. Det har som regel ingen sammenheng med romantikk eller tiltrekning; det er rett og slett hjernens måte å bearbeide virkeligheten på. Nyt dine private fantasier!
  • Sex med sjefen: Sjefen i en slik drøm kan representere noe, og ikke nødvendigvis handle om nettopp han eller henne. Drømmen kan fortelle deg at det er på tide å ta styringen på et eller flere områder i livet ditt – rett og slett at du må bli sjefen.
  • Sex med flere personer: Om du drømmer at du har sex med flere personer på en gang, kan det tyde på undertrykte seksuelle begjær, ifølge DreamMoods.com. Men slike drømmer trenger ikke nødvendigvis å ha noe å gjøre med sex i det hele tatt: Det kan bety at du føler deg dratt i mange retninger i livet, og at du må revurdere hvor du legger ned tid og energi.

 

Kilde: Cosmopolitan.co.uk
Skrevet av Birgitte Brøtmet