Flørtens vitenskap

Glem dine fancy inngangsfraser. Det tar mellom 90 sekunder og fire minutter å bestemme seg for hvorvidt vi liker noen eller ikke. Hvilke ord vedkommende bruker har sjelden innvirkning på utfallet.

Når det kommer amors piler, er dette måten vi tar imot budskapet:

55 prosent er gjennom kroppsspråk
38 prosent er gjennom tonen og hastigheten på stemmen din
Bare sju prosent er gjennom hva vi sier.
Det finnes imidlertid enkle ting du kan gjøre for å øke sjansene for å få din utkårede på kroken, sier forskere og vitenskapsfolk BBC har snakket med. Prøv noen av disse:

Se ham inn i øynene og hold blikket

Psykologiprofessor Arthur Arun I New York har gjort spennende funn når han har studert blikkets sterke innvirkningskraft.

Gjør som daten din

Når mennesker liker hverandre, har de en tendens til å kopiere hverandres måter å sitte på, stå på, eller måter å holde hendene på. Dette kalles ofte speiling, og viser gjerne at noen har en god tone.

Ikke spill kostbar

Det virker sjelden. Forskning foreslår imidlertid at vi har en hang til å like mennesker som er lite oppnåelige for alle andre, men oppnåelig for en selv.

Vær farlig

Et studium viser at hvis mennesker opplevde frykt på en date, mistolket mange dette som en fornemmelse av forelskelse. Kanskje bør du ta med daten din på Tusenfryd neste gang. Eller hva med et kurs i fallskjermhopping?