Finn kondomet som passer deg!

Som med alt annet som har med sex å gjøre må du finne kondomet som passer og fungerer best for deg.

Som mann må du lete etter et kondom som sitter godt og føles bra. Er du av det kvinnelige kjønn bør du finne det kondomet som ikke ”ødelegger” følelsen, og som du merker minst til under samleiet. Her får du noen tips om hvordan du finner det kondomet som passer nettopp deg best: Det beste kondomet for deg er helt enkelt det som føles best. Ta deg god tid, og eksperimenter med mange forskjellige typer.

Det tynneste kondomet trenger ikke å være det som sitter best.
Mange tror at så lenge kondomet er tynt, så vil dette være det kondomet som merkes minst. I mange år var dette det største salgsargumentet for mange kondomprodusenter. De forsøkte å lage kondomene så tynne som mulig, men likevel sterke nok til å være sikre. I det senere har man tatt en annen vending: Man lager tynne kondomer i dag også, men det store fokuset ligger heller på passformen og eventuelt ekstra stimuli, ikke på tykkelsen på kondomet. 

Noen ganger er det vidden, ikke lengden...
Når gutter snakker om penisstørrelse er det som oftest lengden det går i. Men med kondomer kan det være vidden som utgjør den store forskjellen på om det er behagelig eller ikke. Menn som har litt grovere peniser enn gjennomsnittet, klager ofte på at ringen nederst på kondomet er for stram og ubehagelig. Om du vet at du er litt tykkere, finnes det kondomer som er bredere enn et ”vanlig” kondom. Det finnes også kondomer som er bredere kun i hodet på kondomet.

...andre ganger ER det faktisk lengden
De fleste kondomer er rundt 18 centimeter lange, som er mye lengre enn en gjennomsnittlig penis. Men noen menn trenger et enda lengre kondom for at den skal føles bra. De fleste store kondomer er gjerne også litt bredere når de er lengre. Husk at dersom du bruker et kondom som er lenger enn du behøver, kan det bli ubehagelig også. Om kondomen ikke blir rullet ut skikkelig kan det lugge kraftig i kjønnshårene, og det er vel få av dere som finner det veldig opphissende...

Ulike merker og produsenter
Eksperimenter litt med forskjellige kondomprodusenter, ikke bare selve kondomtypen. Alle produsentene bruker forskjellige typer lateks, og de vil også sitte litt annerledes på deg. RFSU har et stort utvalg, men om du ikke liker lateksmaterialet eller du føler at de ”sitter feil”, kan du ha stort utbytte av å gå over til et annet merke. Masculan, Durex og World's Best har kondomer du lett kan få tak i på butikker og apotek i Norge. Husk også at du kan kjøpe kondomer over internett.

Allergier
Om du reagerer på kondomet du bruker i dag er det mulig at du har lateksallergi, eller at du reagerer på glidemiddelet i kondomet. De fleste kondomene på markedet er nemlig innsatt i glidemiddel for å gi en bedre følelse. Prøv deg frem blant lateksfrie kondomer. RFSU og Durex har noen gode kandidater. Om det ikke er lateksen du reagerer på, kan du teste ut noen uten glidemiddel. Føles disse greie, kan du bare ta på eget glidemiddel - men bruk aldri olje! Olje ødelegger materialet i kondomet, og er heller ikke sunt for skjeden hennes eller penis.

Prøv de med ekstrautstyr også...!
Det finnes kondomer som har en større pose foran, noen har riller, nupper eller smak. Kondomer med et mildt bedøvelsesmiddel er også å få tak i, og disse er laget for at du skal holde ut litt lenger om du er plaget av for tidlig sædavgang. Kondomene som er stylet mer enn gjennomsnittet trenger ikke å gjøre en særlig forskjell for hverken henne eller deg, men variasjonen kan gjøre det lille ekstra for passformen. Det er verdt å eksperimentere litt for å finne det kondomet som sitter og føles best!

Hvordan finne det beste kondomet for deg?
Les informasjonen på pakken eller snakk med personalet på Kondomeriet.