Vaginal og anal dildo: Er det forskjell? | Kondomeriet

Vaginal og anal dildo: Er det forskjell?

De fleste dildoer kan brukes vaginalt, men ikke alle er å anbefale til analstimuli, forklarer Kondomeriets produktekspert.

«Er det noen forskjell på dildo til vagina og anal?» spør mann (30).

Vår produktekspert Christina Rosenborg svarer.

Hei, mann 30!

En dildo er først og fremst et sexleketøy, uten noen form for motor, tilegnet både vaginal og anallek. En dildo kan komme i flere ulike fasonger, størrelser og produseres i mange ulike materialer. Alt fra mykt cyberskin til silikon, termoplast, glass og stål. Mange av våre dildoer har en sugekopp, slik at de kan festes på ulike glatte overflater og i et strap-on belte om ønskelig.

De fleste dildoer kan brukes vaginalt, men ikke alle er å anbefale til analstimuli.

Kroppen er fra naturens side utstyrt med en mekanisme som vil danne et vakuum analt. Derfor er det utrolig viktig at en dildo som skal brukes analt har en form for stopper som vil hindre at den sklir videre opp i tarmen. Om dildoen er utstyrt med sugekopp, eller er naturtro med testikler, så vil det kunne fungere som en naturlig stopper og vil dermed være trygg å bruke til anallek.

Samtidig er det viktig å tenke på at man ikke starter med en stor dildo, men gjerne starter med en mindre analplugg og jobber seg sakte, men sikkert opp i størrelse.

Analplugger kommer også i ulike størrelser og fasonger. Flere analplugger kan minne om mindre dildoer som er rettet mot anallek. Alle analplugger er utformet med en form for stopper, enten med butt ende eller med en ring som lett kan festes på en finger eller en liten vibrator.

Husk å alltid bruke rikelig med vannbasert analglid eller vannbasert glidemiddel til analbruk i kombinasjon med leketøy i plast eller silikon for den beste opplevelsen.

Hilsen Christina.