Sexlyst: Hun har null sexlyst og det preger forholdet

Det handler litt om mengdetrening her, og det handler om nytelse, sier sexologen.

«Jeg har en samboer jeg har bodd sammen med i tre år og han er desidert drømmemannen! Problemet er at jeg har null sexlyst. Sex for meg er et ork og mer en oppgave enn en nytelse. Når jeg har sex venter jeg bare til det er over for jeg koser meg ikke i det hele tatt. Jeg har prøvd ulike måter å få opp sexlysten på og noe har funket en periode, men så har det bare stoppet opp. Har dere noen tips til meg om hvordan å få opp sexlysten? Det går veldig utover forholdet, og jeg har lyst til å ha lyst på sex», spør kvinne (24).

Familieterapeut og sexolog Thomas Winther svarer.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Sex er «use it or lose it»! Dersom du har mye sex, stimulerer du hjernen til å få lyst på mye sex og du savner det i periodene du ikke har det. Man kan sammenligne det med trening. Når man trener mye, og flere ganger i uka og blir syk og ikke får trent en dag, føler man et savn etter trening. Legger man trening helt på hylla et års tid, og bytter det ut med sofakos og potetgull, frister ikke den treningen mye dersom man skal prøve å ta det opp igjen.

Du sier at dere tester ut ting som fungerer i en periode, men så bare stopper det opp. Hvis jeg vanner stueplantene mine i en periode, så trives de og er fine, men hvis jeg stopper opp, så dør de, det handler litt om mengdetrening her, og det handler om nytelse.

Det som her blir viktig, er å ta seg litt i nakken. Jeg har en del andre metoder jeg gjerne ville anbefalt, som sensitivitetstrening som jeg har nevnt i tidligere spalter, men i ditt tilfelle hvor du faktisk har lyst til å ha lyst, blir det rett og slett å henge litt i stroppen/ta seg selv i nakken og begynne å ha sex.

En ting som jeg på det sterkeste vil anbefale, er at dere, hvis dere begynner på dette prosjektet, sørger for din orgasme. Mange jenter/damer synes det er viktigere med kosen og intimiteten enn at de skal oppnå orgasme hver gang, og det er helt i orden, men orgasmen har stor innvirkning på lysten. Man har forsket på orgasmens påvirkning på hjernen, og når man får orgasme, «tennes» rundt 30 punkter i hjernen, og flere deler av hjernen settes faktisk ut. Det er hovedsakelig belønningssentrene i hjernen som stimuleres og det gjør at man ønsker mer av det samme.

Ønsker dere masse lykke til med mengdetreningen.

Hilsen Thomas.