Sexstilling: Hvordan lære seg å sitte på toppen under sex?

Sexologen kommer til gode tips om hvordan å få til cowgirl-sexstillingen.

«Jeg er en godt voksen dame og sliter veldig med med å være på toppen av mannen under samleie, jeg får det liksom ikke helt til og blir veldig fort sliten i låra, Hvordan lærere man seg eller hvordan gjør man det når man «rir» Litt flaut når man er en voksen dame, men jeg vil også kunne tilfredsstille mannen min, men at jeg klare å gjøre det uten å bli helt ødelagt i låra,» skriver dame (40).

Siv-svarer-riktig.jpg

siv-portrett-farge.jpgHei dame 40, 

Takk for at du skriver til oss.

Du er ikke alene om å føle at enkelte stillinger er en utfordring rent fysisk. Noen stillinger krever god styrke i muskulatur. Andre stillinger krever mer smidighet. Men uansett så er det lov å innrømme at noe blir for tungt å gjøre i lengden, eller kanskje til og med umulig å gjennomføre. 
Derfor synes jeg ikke du skal være flau over at du sliter med å være på toppen, og jeg er helt sikker på at du kan klare å tilfredsstille mannen din på andre måter, i andre stillinger, enn med en stilling som du blir sliten av. 

Men kanskje er det ting du kan gjøre for å få til den stillingen likevel. 

Det å være på toppen og ri, såkalt cowgirl, der du hviler på knærne og gjør bevegelse utelukkende ved bruk av lår- og bein, er utfordrende for de fleste. I alle fall for de som ikke trener styrke i beina. Og det er for så vidt et tips – å trene styrke for muskulaturen i beina?

Andre tips er at du «rir» i kortere perioder, endrer stilling før du blir for sliten, og bytter på så lenge du orker. 

En måte å variere på, er at du støtter deg på armene (står på alle fire), og dermed avlaster du beina dine. 

En annen måte å variere på, er at du kan legge deg ned oppå han og beveger deg mer opp og ned langs han (gnikking), enn ut og inn, til og fra kroppen. Om du i tillegg samler dine bein mellom hans når du ligger oppå han, vil sannsynligvis både du og han får en bedre og sterkere stimulering.

Du kan også forsøke om det fungerer om du bare senker deg over penis, slik at penis kommer dypt inn i deg, og at du så gjør mer roterende bevegelser, i ring eller «gnikke», noe som ikke krever som mye styrke i beina. 

De fleste par veksler på hvem som «jobber», så det er jo også en løsning – at du rir i kortere perioder, og han overtar før du blir utslitt. 

Ellers er det viktigste at dere forsøker å finne stillinger og aktivitet som fungerer for dere begge to – at dere begge føler nytelse og ikke blir utslitt av det dere gjør. Vær nysgjerrig og utforsk – og husk at ofte kan det enkleste være det beste.

Håper at noe av dette kan være til hjelp for deg.

Lykke til. 

Vennlig hilsen Siv Gamnes.