Orgasme: Hvordan få orgasme raskere under s... | Kondomeriet

Orgasme: Hvordan få orgasme raskere under samleie?

Sexologen svarer kvinne som lurer på hvordan hun kan få orgasme raskere under samleie uten bruk av sexleketøy.

«Jeg og samboer har et bra og variert sexliv, vi har i gjennomsnitt samleie ca 1-2 ganger i uken (noe jeg syns er litt lite, men bedre enn ikkeno). I en travel hverdag er vi ofte nødt til å ty til en kjapp en for å i det hele tatt rekke å ha samleie og spørsmålet mitt da er: hvordan kan jeg oppnå kjappere orgasme uten bruk av vibrator? Litt upraktisk å ha med seg det overalt hvis den kjappe blir i bil, på jobb ect. Jeg leker ofte med megselv når jeg har tid før jobb f.eks og da bruker jeg under 1 min på å komme ( som regel med vibrator men klarer fint uten ). Han får blowjob flere ganger i uken , spesielt når jeg har besøk av tante rød så vi er nok bortskjemt med at vi får ofte nok orgasmer sånn sett. Skulle bare ønske jeg kunne oppnå orgasme like fort når vi tar en kjapp en uten bruk av leketøy», skriver dame (34).

Sexolog Siv Gamnes svarer. 

Hei, dame 34.

Du skriver at du ofte leker med deg selv om morgenen før jobb, og at det da tar under et minutt før du får orgasme, og du kan få det uten vibrator. Det viser at kroppen din kan komme veldig fort (uten hjelpemidler) når du er ordentlig «lysten».

Mitt spørsmål blir derfor: Er du er kåt (nok) de gangene dere tar en kjapp en?

Merker du om det er noen forskjell de dagene du har lekt med deg selv, kontra de dagene du ikke har gjort det på forhånd?

Du nevner at dere har sex sammen i gjennomsnitt 1 – 2 ganger per uke, men at dette ikke føles nok for deg. Og du snakker også om det å rekke å ha samleie. Om motivasjonen for å ha sex sammen, nærmest er for å opprettholde et visst antall ganger med sex per uke, så gir det sjelden et godt grunnlag for den sexen man har sammen. Kanskje det da er bedre å kutte noen av «de kjappe», og heller vente med sex til dere har tid til hverandre?

Og siden du opplever at du ikke får orgasme ved disse kjappe, kan det hende at du blir gående med en uforløst følelse – at dette gjør at det føles som at du ikke har sex ofte nok.

Mitt forslag er at du forsøker en periode der dere ikke har sex uten at du kjenner at du er skikkelig kåt, enten det ender med en kjapp en eller med mer tid. Forsøk gjerne at du i samme periode ikke onanerer. Kanskje du på den måten kan klare å øke tenningsnivået, slik at du er mer kåt når du først har sex med partneren din. Er en kvinne kåt nok, er det ofte veldig lite som skal til før orgasmen kommer, også ved kjappe runder.

Håper dette er til litt hjelp for deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen Siv Gamnes.