Analsex: Hvordan nyte anal- og prostatastimuli?

Det er i hovedsak to måter å få stimulert fram en prostataorgasme, forklarer sexologen.

«Har over lengre tid forsøkt å finne «gleden» med anal og prostata, men uten resultat! Føler absolutt ingen ting bak der. Har kjøpt meg We-vibe prostatastimulator men den gir ingen effekt! Har også prøvd analpenetrering da jeg var yngre, ikke vondt, heller ikke godt. Er det en kode jeg ikke har klart å knekke eller er jeg bare slik utstyrt at jeg ikke skal føle noe? Selv om jeg er 63 så har jeg absolutt ikke tenkt å legge hverken lekelyst eller utforskertrang på hylla. Utenom «backdoor» så har jeg ett godt og spennende sexliv», skriver mann (63).

Familieterapeut og sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, mann 63.

Det finnes mange steder på menneskekroppen man kan finne glede og nytelse, og anus er en av de. Det er utrolig mye pirrende nerver rundt anus, og i mellomkjøttet (skrotum eller skrukken som Harald Eia kalte det). Også inne i anus finnes det en del nerver til hennes og hans nytelse, og hos mannen finnes prostata som vi mest hører om dersom det er problemer, men som også er kilde til mye nytelse om man tørr å eksperimentere.

Prostata er en kjertel som er en viktig del av reproduksjonssystemet vårt, og den produserer væsken som omgir sædsellene til mannen. Den finner man ved å føre en eller to fingre inn i anus og 4-8 cm inn og mot veggen som vender mot magen. Prostata skal ha størrelse med en kastanje og struktur som en valnøtt. Det er i hovedsak to måter å få stimulert fram en prostataorgasme. Det ene er ved å stikke finger eller annet hjelpemiddel inn i anus og massere kjertelen mellom urinblæren og penis, og den andre, som er for de som ikke liker anal penetrering, er å massere mellomkjøttet, eller området mellom penis og anus.

Det skal sies at det er med prostata som resten av kroppen. Vi har våre preferanser, og noen steder gir oss mer nytelse enn andre steder. Du skriver jo at du har et godt og aktivt sexliv utenom stimulering av anus/prostata, men at du ikke har kommet i mål enda, betyr på ingen måte at det er umulig for deg. Det kan hende det bare krever litt mer trening, teknikk og kunnskap om hvordan nettopp du fungerer på dette punktet. Det finnes også mye lektyre og filmer man kan sjekke ut om temaet. Husk at noen trenger også å stimulere penis mens de gjør øvelsene, så her er det bare å prøve seg fram og fortsette å undersøke.

Lykke til.

Mvh Thomas.