Penisring - komplett guide

Ordene penisring og ereksjonsring brukes gjerne litt om hverandre, men det er en liten forskjell mellom disse. Les vår tips og la deg inspirere!

Penisring – hva er det?

En penisring er enkelt forklart en ring som tres på penis. Penisring er det ordet som oftest blir brukt til å forklare denne type sexleketøy. Hovedsakelig er en penisring for å opprettholde ereksjonen hans eller for å stimulere henne under samleiet. En vibrerende penisring kan både være til glede for han og for henne, ettersom denne har en vibrator. Penisringer er også ereksjonsfremmende, og kan stimulere klitoris, penis, testikler og skjedeåpningen på en og samme tid.  

Ereksjonsring

En ereksjonsring er oftest laget av myk plast, silikon eller gummi, men kan også lages i metall. De myke ereksjonsringene er fleksible som en gummistrikk, og er derfor svært lette og tre på og ta av penis. En ereksjonsring plasseres nederst ved roten av penis for å holde blodet ute i svamplegemet i en periode. Blodgjennomstrømningen vil ikke stoppes, men reduseres, slik at ereksjonen blir fyldigere og hardere, og kan også vare lengre. Enkelte menn opplever at penis blir mer følsom, andre at de kan holde noe lengre før de får utløsning. 

Tips: Ereksjonsringen kan også settes rundt testiklene, eller rundt både penis og testiklene - altså helt inntil kroppen.

Sjekk vårt store utvalg av penisringer her!

Andre penisringer

Det finnes også de penisringene som er laget for å gi henne stimuli og nytelse i form av vibrasjon, eller børster. Ringen tres på penis på samme måte, men med vibratoren eller børstene vendt slik at de treffer klitoris under samleiet. Denne type ring løfter parforholdet til nye høyder, fordi man kan få mer ut av favorittstillingene man allerede har.

Tips: Penisringen kan også settes motsatt vei, og på den måten gi han vibrasjonene. Prøv ringen rundt pungen, gjerne med vibratoren vendt mot området mellom pungen og anus. 

 

Greit å vite om bruk av penisring

  • Tre på ringen når man har ereksjon. Tres den på før, kan det være vanskelig å få nok blod ut til en ereksjon. 

  • Ringen bør ikke sitte på i mer enn 30 minutter sammenhengende. Et samleie varer gjennomsnittlig i 5 minutter, så man har god tid.

  • Hvis man føler ubehag bør ringen tas av.

  • Dersom man går på hjertemedisiner, eller medikamenter for å fortynne eller fortykke blodet, bør man vise forsiktighet. Konsulter i så fall med lege før man eventuelt bruker en penisring.

  • Dersom man ønsker mer hjelp til ereksjon kan man bruke en ereksjonspumpe, også kalt penispumpe. Da setter man på en ereksjonsring etterpå, for å holde på effekten fra pumpen.

  • Ringen kan fint brukes i kombinasjon med potenspiller.

Kan penisringen bli for trang?

Mange menn er skeptiske til penisring, fordi de synes de ser for små ut i størrelse. En penisring vil derimot passe de aller fleste, da de som regel er relativt tøyelige.

Penisring og ereksjonsring kan lages i blant annet metall som ikke er fleksibelt, men de aller fleste er laget i superelastiske materialer som lateks, myk plast eller silikon. Det sikrer at den både tilpasser seg størrelsen, og går tilbake til sin opprinnelige størrelse etter bruk. Disse materialene blir ekstra glatte om man har på litt vannbasert glidemiddel når man setter på penisringen.

Finn riktig glidemiddel her!

Gjennomsnittlig størrelse

Mange er opptatt av at penisringen ikke skal klemme rundt penis, men da mister ringen ofte sin hensikt med å holde blodet tilbake i penis. Ringen gir nemlig en hardere og mer holdbar ereksjon for han. Gjennomsnittlig omkrets av penis er mellom 12 og 13 centimeter (kilde: Haakon Aars, 2010). Flere av gummi- og silikonringene vi selger kan strekkes helt opp til 20 centimeter. Dermed bør ikke en penisring bli for liten.

Se hele vårt sortiment av spennende ereksjonsringer og pirrende penisringer med vibrasjoner.