Hvordan behandle leketøyet ditt

Gratulerer med ditt nye leketøy, vi håper du får mange gode stunder med det! For at leketøyet ditt skal holde i mange år må det behandles riktig. Her får du noen gode tips til hvordan du gjør dette.

Før du tar det i bruk

Når du mottar et leketøy du har handlet i nettbutikken eller i en av våre ti butikker, anbefaler vi alltid at man rengjør leketøyet før man bruker det. Det er fordi det kan ligge støvpartikler fra produksjon og transport i forpakningen. Start med å lese gjennom bruksanvisningen. Rengjør så leketøyet med lunkent vann og mild intimsåpe. Pass på å ikke få vann i motorrom eller et eventuelt ledningsfeste. Klapp tørt med en myk klut.

Batterier/ lading

Om du har kjøpt et leketøy som benytter batterier, sørg for at du har nye batterier av samme merke. Om du blander nye og brukte batterier kan dette gå ut over spenningen mellom punktene i motoren, og ødelegge produktet. Unngå kraftige batterier som Duracell og oppladbare batterier, da disse kan bli for sterke for et leketøy. Det aller beste er rimelige, vanlige batterier, for eksempel fra Panasonic. Vi har også batterier til alle typer leketøy vi fører.

Er produktet oppladbart lønner det seg å lese bruksanvisningen om hvordan laderen plugges i, og hvor lenge produktet bør lade første gang. Bruk aldri leketøyet mens produktet har laderen i seg.

Etter bruk

Ta alltid ut batteriene av batteridrevne leketøy når det ikke er i bruk. Det forlenger levetiden på batteriene, og på leketøyene. I tillegg forhindrer det mulighet for irr og lekkasje av batterisyre dersom det er en feilproduksjon på batteriene.

Rengjør leketøyet etter hver gang du har brukt det, slik at det er fritt for smuss og bakterier. Bakterier er en naturlig del av underlivets immunforsvar, og en ubalanse i bakteriefloraen kan forårsake soppinfeksjon og skjedekatarr. Bakterier i urinveiene kan også forårsake urinveisinfeksjon. Riktig rengjøring av leketøyet forhindrer en slik ubalanse, og man får et rent leketøy klart til neste gangs bruk.

Rengjøring

Slik rengjør du leketøyet ditt, enten om det er en penisring, dildo, vibrator, vagina, analplugg eller en annen type.:

Ta ut batteriene, eller sørg for at stikkontakten ikke står i om produktet er oppladbart eller er strømdrevet (for eksempel Europe Magic Wand). Fjern glidemiddelrester, smuss og væske fra leketøyet med lunkent vann og en mild intimsåpe. Bruk aldri noe sterkere, da såperester kan medføre irritasjon neste gang du bruker leken. Har du kjøpt en vagina vil den mest sannsynlig ha et hull igjennom med åpning i endene, så la vannet renne gjennom hele.Ta vaginaen ut av sylinderen/beholderen dersom den kommer i en sylinder.

Når dette er gjort, er du klar for å ha på et tynt lag antibakteriell gelé. Vi anbefaler Smak & Behag Vibratorrens, fordi den fjerner over 99% av de skadeliggjørende bakteriene. I tillegg er den sikker å bruke sammen med alle materialtypene våre leketøy er laget av, slik at produktet ikke tærer og gjør skade.

Rensegeleen skal lufttørke etterpå, da det inneholder en spritbase som fordamper raskt av seg selv. Vibratorrens får du kjøpt i alle våre fysiske butikker og i nettbutikken.

Leketøy laget av naturtro materialer som Cyberskin, Loveclone, Realistic Skin, Fanta Flesh og lignende kan virke litt klissete etter rengjøringen. Disse produktene bør man sette inn med Talkumpudder eller Maisennamel for at det skal bli som nytt igjen. Pudderet er med på å bevare elastisiteten, og forhindrer at det ligger fuktighet i porene som tærer på materialet. Vi selger også et eget pudder til leketøy fra Pipedream; Fanta Flesh Revive pudder.

Etter bruk i vann

Om du har et leketøy som kan benyttes i dusjen, er det likevel viktig å tørke produktet for at det skal vare lengre. Tørk av selve produktet, og åpne lokket til batterihuset. Ta ut alle løse deler og batterier, og la disse lufttørke for å unngå kondens i batterihuset. Om du har et oppladbart leketøy som kan benyttes i vann, kan du klappe det tørt med en myk klut.

Oppbevaring

Legg leketøyet tilbake i forpakningen den kom med, eller i en blank pose. Poser med farge/ trykk kan smitte av og misfarge leketøyet. Vær oppmerksom på at om man legger flere leketøy i samme pose kan enkelte materialer reagere med hverandre, og resultere i at materialet smelter. Dersom dette skulle skjer er leketøyet ødelagt, og bør ikke brukes. Oppbevar derfor alle leketøy hver for seg.

Kvitte deg med et leketøy

Noen ganger kan det bli nødvendig å kvitte seg med et leketøy, enten fordi man har fått en ny favoritt eller fordi produktet har blitt slitt eller ødelagt med årene. Om leketøyet har sluttet å fungere innen kort tid etter kjøpsdato, bør man ta kontakt med butikken eller kundeservice. Da kan det være snakk om reklamasjon.

Alle småelektriske produkter er spesialavfall, og skal derfor ikke kastes i vanlig husholdningsavfall. Vi ordner dette for deg når du leverer inn produktet i en av våre butikker. I tillegg gir vi deg 20 % rabatt på en ny vare hos oss! Les mer om miljørabatten her.