Samleie: Hvorfor blir hun svimmel under samleie?

Sexologen forklarer hvorfor noen kan oppleve å bli svimmel under samleie.

«Jeg har de siste ganger blitt svimmel under samleie. Skjer ikke i alle stillinger men de fleste. Kan dette ha forbindelse med orgasme eller bør jeg kontakte lege? Ps. Har aldri hatt orgasme» skriver kvinne (21).

Sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, kvinne 21. 

Jeg tror egentlig ikke det er noe galt med deg, men synes allikevel du bør kontakte en lege for å utelukke det. Fortell om symptomene dine og hvilke stillinger du blir svimmel i, så kan legen sikkert gi deg en logisk forklaring og du slipper å bekymre deg for at noe er galt. 

Når vi har kommet over opphisselsesfasen og nærmer oss orgasmen, er sentralnervesystemet vårt i høygir. Flere steder av hjernen aktiveres og en god del deaktiveres faktisk. Pulsen er raskere og pusten hyppigere og dermed er i manges tilfelle også pusten vår grunnere. Dette tiltar mot, under og etter orgasmen. 

Fra munnen går transportrøret ned i lungene og dette røret er rundt 35-40 cm langt og er det vi kaller døde luftrom. Det eneste som skjer der, er transport av luft. Når vi puster grundere, flytter vi mindre av den brukte luften som er mettet med karbondioksid ut av lungene og trekker det som er i de døde luftrommene tilbake til lungene, og vi får en overopphoping av karbondioksid i lungene som kan gjøre oss svimmel. Hvordan stilling man er i og hvordan blodtilførselen blir til hjernen medvirker ytterligere til hvor svimmel man blir.  

Som sagt regner jeg ikke med at det er noe galt, men når man opplever svimmelhet generelt, er det greit å være på den sikre siden. 

Masse lykke til! 

Mvh Thomas.