Orgasme: Hun får bare orgasme under trening | Kondomeriet

Orgasme: Hun får bare orgasme under trening

Coregasm, eller treningsutløst orgasme som det også kan kalles, er ikke uvanlig, forteller sexologen.

«Eg er ei dame på 24 år og har aldri fått ein orgasme under sex. Eg har der i mot fått orgasme under trening. Eg googla det og fann ut at det kallast "core-gasm". Det er altså kanskje håp for meg, og eg tenkte derfor at eg vil prøve å kjøpe ein vibrator. Eg er litt redd for at eg ikkje klara å oppnå orgasme ved å kun stimulere klitoris, men kanskje det er noko de har erfaring med? Kva vibrator bør eg starte med?» lurer kvinne (24) på.

Sexolog Siv Gamnes svarer, før produktekspert Katarina Andresen kommer med anbefalinger til valg av førstegangsvibrator.

Hei kvinne 24, 

Takk for spørsmål om coregasm, eller treningsutløst orgasme som det også kan kalles.

Coregasm er ikke uvanlig, og kort forklart så er det en orgasme utløst av spenninger som bygger seg opp i musklene i bekken- og mageregionen når du trener - spesielt kjernemuskulaturen. De små musklene som er tilknyttet og omslutter klitoris, er videre festet til de større musklene i bekkenet og opp mot magen. Spenninger som oppstår når du trener disse musklene gir altså klitorisstimuli som igjen kan føre til orgasme.

Dette viser egentlig bare hvor viktig det er at du gjør bevegelser med bekkenet ditt, - også når du har samleie. Mange jenter ligger mest eller nesten helt rolig, og lar en mannlig partner støte inn og ut av skjeden, noe som gir ganske liten effekt med tanke på å stimulere henne fram til orgasme. 

Hvis du har en mannlig partner vil jeg råde deg til å forsøke samleie der du står for bevegelsene. La han føre penis helt inn i skjeden, og så forholde seg i ro, mens du gjør «melkebevegelser» av penis eller går helt ned på penis og «gnikker» underlivet ditt (klitorisområdet) mot hans underliv. Eller hvilke som helst andre bevegelser du føler er deilig for deg. 

Siden du får coregasm, kan du i alle fall være trygg på at kroppen din kan gi deg orgasme, du må bare finne de bevegelsene som fungerer for deg. 

Husk at du er ikke født med en seksualitet som trenger hjelpemidler for å fungere, men det finnes helt sikkert en vibrator som kan hjelpe deg. Det kan Kondomeriets ekspert si mer om. 

Mitt råd er at du uansett finner nøkkelen til å klare å få orgasme uten hjelpemidler, slik at du ikke er avhengig av det for å kunne få orgasme, men heller kan bruke vibrator som et «krydder» innimellom. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Siv Gamnes.

                                           

Produktekspert Katarina Andresen svarer.

Klitoris har 8000 nervetråder og er derfor svært følsom! Ifølge vår innsiktsundersøkelse trenger faktisk 9 av 10 kvinner klitorisstimuli for å i det hele tatt oppnå orgasme. Mange opplever også at orgasmen kan bli sterkere dersom man stimulerer klitoris og skjeden samtidig.

Det er individuelt hva man tenner på og hva man liker, så her må man utforske seg selv og bli kjent med hva en selv liker. Som første leketøy anbefaler vi å starte med noe som har mer kilende og pirrende vibrasjoner og flere programmer. På den måten lærer man seg selv å kjenne!

118328_happy_rabbit_slim_curve.jpg

Happy Rabbit Slim har en smalere størrelse enn originalen, men absolutt samme kraft! Her kan man også få mer pirrende vibrasjoner og forskjellige programmer, slik at man kan utforske. Ørene på rabbitvibratoren treffer klitoris, mens «skaftet» gir innvendig stimuli. Denne kombinasjonen er virkelig en sikker vinner.

118774_Greedy_Girl_Rechargeable_Mini_Rabbit_Vibrator.jpg

Fifty Shades Greedy Girl rabbit mini er en kundefavoritt! Vibrasjoner mot g-punkt og klitoris er en herlig kombinasjon som utvilsomt er populært blant mange kvinner. Det silkeglattematerialet gjør den til en drøm å bruke. Oppladbar er den også, og kan trygt brukes i dusjen.

Womanizer_Duo_burgunder.jpg

Womanizer Duo er unik! I stedet for vibrasjoner mot klitoris bruker den trykkbølger for å gi en forsiktig sugende effekt. Womanizer har rett og slett tatt kvinner med storm og åpnet orgasmedøren for mange! Womanizer Duo kombinerer trykkbølgeteknologien med vibrasjoner mot g-punktet, og tilbakemeldingene lar ikke vente på seg. Her kan du også få vibrasjoner fra de som er mer kjærlig til de mer kraftige.

Hilsen Katarina.