Hvordan gå fram ved analsex?

Lurer du på hvordan du bør gå frem når du skal prøve analsex første gang? Da er du ikke alene. Her får du tipsene som er kjekke å ha i bakhånd før man setter i gang.

Det aller viktigste er dere snakker om det, både før, underveis og gjerne etterpå for å være sikker på at begge er på samme bølgelengde. Begge parter må være klare, og det er viktig at det blir en behagelig opplevelse.

Men først, hva er egentlig anus?

"Som det siste leddet i fordøyelseskanalen blir avfallstoffer eller ubrukt materiale utskilt fra kroppen som avføring via anus. Endetarmsåpningen er stengt av to ringmuskler. Den indre ringmuskel (sfinkter internus), som styres av det autonome nervesystem, og den ytre ringmuskelen (sfinkter externus), som styres av viljen. Disse holder innholdet i endetarmen på plass frem til avføringen skal skyves ut." - Wikipedia.

Forberedelser

Fysisk bør man tenke over hva man spiser dagen i forveien og samme dag. Litt fiber er absolutt å anbefale. Unngå derimot rosenkål og andre gassproduserende næringsmidler det siste døgnet. Gå på do først, og ta en dusj. En finger vil ofte gjøre nytten, men det går også an å bruke en liten dusj til analt bruk.

Oppvarming

Det er viktig at den som skal motta er avslappet. Ringmuskelen bruker tid på å tøyes, så start forsiktig. Den som skal motta kan enten varme opp på egen hånd, eller la partneren gjøre det. Bruk en finger eller en liten buttplug til å begynne med. Stimulér endetarmsåpningen og området rundt. Noen liker forsiktig massering med finger, først utenpå og så inn i endetarmen. Husk å kun bruke leketøy som er beregnet for analt bruk. Disse har en stopper i bunnen, som gjør at leketøyet ikke vil forsvinne inn på grunn av vakuum. Stopp med en gang det ikke føles komfortabelt. Prøv dere fram med ulike bevegelser. Når han/hun har blitt vant til dette, kan dere gå over på et litt større eller annerledes leketøy.

Glidemiddel

Det finnes ingen naturlig fuktighet «der bak», så rikelig med glidemiddel må til. Hvis man ikke bruker glidemiddel, kan det oppstå rifter i slimhinnene inne i anus. Da kan det oppstå infeksjon. Påfør gjerne ekstra underveis om det trengs. Det finnes egne glidemidler spesielt beregnet for analt bruk, disse har gjerne en litt tykkere konsistens. Om man foretrekker silikonbasert glidemiddel, kan man fint bruke det til analsex. Til anale sexleketøy bør man derimot bruke et vannbasert glidemiddel, med mindre sexleketøyet er av glass eller metall. 

Kondom

Kondom kan være en grei løsning med tanke på hygiene, og om dere ønsker å ha vanlig samleie etterpå. Det er vidt forskjellig bakterieflora analt i forhold til i skjeden, og disse må ikke blandes. Kondom er også viktig for å sikre seg mot kjønnsykdommer. Om dere velger å ha analsex uten kondom, sørg for å vaske penis godt før dere eventuelt går over til vaginalt samleie. 

Stillinger

Hvilken stilling dere bør velge, kommer an på hvilket nivå dere er på. «Doggystyle» forbindes ofte med analsex, men denne kan bli for røff for nybegynnere, da penetreringen kan bli veldig dyp. En god stilling for nybegynnere er skjeen, som gir begge fullstendig kontroll over penetreringen. Misjonæren, med en pute under rompa, er en annen fin stilling. Denne gjør det også lettere å kunne stimulere andre steder samtidig.

Sexleketøy som passer til analt bruk:

Den eksklusive: Den vibrerende analpluggen Freed Alive fra Fifty Shades kan styres med fjernkontroll og er utrolig lekker. Den finner du her.

Den populære: Fox tail buttplug er en gullfarget buttplugg med revehale! Her kan dere ha dyrisk vill sex natten igjennom. Du finner den her.

Den frekke: Fifty Shades analkuler gir en dypere stimulering og en annerledes sensasjon ved analåpningen. Denne kommer i fargen sort og er like mystisk som den ser ut. Du finner den her.

Den lekne: Snerten analplugg fra serien Mer Lyst har en deilkat og lekent design. Den finner du her.

Sist, men ikke minst:

Helst unngå bedøvende midler eller mengder av alkohol i forbindelse med analsex. Meningen er at det skal føles godt, ikke at man skal lamme alle nerver. Det finnes dog et middel som skal hjelpe ringmuskelen å slappe av ekstra. Den finner du her. Dersom det gjør vondt, er det best å kjenne smerten slik at man kan stanse.   

Kilder: Wikipedia, Kondomeriet, Grete, Sexologisk rådgiver for Kondomeriet (NACS)