Guide til vegansk sex

Enten du er veganer selv, eller har et erotisk bekjentskap du vil imponere – det er ingen grunn til å avstå fra dyrisk sex.

Du har mest sannsynlig fått med deg at veganere ikke spiser kjøtt og andre animalske produkter som melk, egg og honning; men å være veganer er et etisk standpunkt som også handler om alt fra hvilken sminke man bruker, til hva man er opptatt av når en kjøper et produkt for sin egen nytelse.

Kondomeriet kan garantere deg en vill sexopplevelse uten dårlig samvittighet, uavhengig av om du er av den forsiktige- eller frekke typen. Her er det du bør vite:

Veganske kondomer

Det er heldigvis lenge siden man lagde kondomer av dyretarmer og dildoer av lær, det finnes likevel en del fallgruver for veganere i det erotiske hjørnet. De fleste tradisjonelle kondomer lages nemlig med melkeproteinet kasein under behandlingen av lateks, for å mykgjøre materialet. Derfor fører Kondomeriet en helt egen kondomserie for veganere.

GLYDE bruker planteekstrakt fra Tistel for å oppnå samme effekt: Den er med på å mykgjøre latexen så kondomet blir glatt og fleksibelt. Det brukes ikke animalske biprodukter under hverken produksjon eller pakking, GLYDE er dermed 100 prosent plantebasert. GLYDE-serien er registrert hos Vegan Society (Reg.No. #019955) siden 2006, og bærer "The Vegan Flower Sign". Kondomene kommer i mange ulike farger og smaker.

RFSU er et kjent merke som lager mange kondomer i ulike størrelser, som passer de fleste. RFSU oppgir også at alle deres kondomer og glidemidler er veganske. Vi selger også andre veganske kondomer, noe som ofte står opplyst i produkttekstene. 

Glidemiddel og orgasmekrem

Kosmetikk og legemidler er ofte gjenstand for dyretesting. Det gjelder også glidemiddel og orgasmekrem, noe produsentene har blitt mer bevisst på med årene. Derfor har vi etter hvert fått inn et stort utvalg av veganske glidemiddel i alle former og smaker.

System JO glidemidler er en serie smakfulle glidemidler som er helt vegansk og laget med plantebasert glycerin. JO glidemiddel vil garantert slukke tørsten, og er så naturlig at du kan lage drinker av det!

Det kjente glidemiddelmerket Pjur fører anerkjente glidemidler av god, medisinsk kvalitet som også er vegansk.

Lust stimuli er en bærekraftig serie fra Sverige som kun baserer seg på naturlige ingredienser. De har en serie varmende glidemidler med smak som i tillegg har orgasmestimulerende aminosyrer hentet fra bønner og mais. Spennende valg!

Litt frekkere

Er du av typen som liker den pirrende følelsen av lakk og lær? Også her finnes det mange alternativer som gir utløp for dine frekkeste fantasier.

Maze er en dødslekker serie av frekkere tilbehør laget i vegansk lær.

Eller hva med en sexy wetlook? Lakk er laget av polyuretan er dermed helt vegansk.  Lakk foretrekkes også fremfor lær av de som tenner på den usedvanlige glansen. Lakk er spesielt godt egnet til wetlook, hvor stoffet skal ligge som klistret inntil huden og se ut som om det er fuktig.

Sexleketøy

Alle sexleketøyene vi selger er i utgangspunktet veganske, men for den som i tillegg er opptatt av miljø, kan det lønne seg å velge et holdbart og bærekraftig materiale som silikon. Et oppladbart sexleketøy vil også være mer miljøvennlig. Vi har også sexleketøy laget av glass og aluminium, så her er det noe for enhver smak.

• We-Vibe er et av selskapene som setter stort fokus på miljøet. De lager kvalitetsleketøy i øko-vennlig materialer, og følger strenge EU-direktiver. De har karbon-nøytral produksjon, oppladbare leketøy og resirkulerbare innpakninger på sine produkter.

• Fun Factory har et godt rykte for sin gode kvalitet. Deres produkter lages i ren silikon, og lades ved hjelp av et «Click’n Charge»-system.

• Je Joue lager flotte designleketøy til par, kvinner og menn. Alle produktene lages i hundre prosent silikon, og lades med magnet.

Retur

Uansett hvor lettvint det er: Ikke kast det ødelagte eller gamle leketøyet ditt som vanlig avfall. Vibratorer inneholder elektriske komponenter som kan være skadelige for miljøet. De går som EE-avfall, og skal leveres til gjenvinning. Ta med produktet tilbake til forhandleren, eller lever det til en kommunal mottaksstasjon. Kondomeriet sørger for innsamling, sortering og gjenvinning av EE-avfall gjennom Elretur. I tillegg har vi miljørabatt, som er en super løsning både for deg og miljøet!