Analplugg – hva er det? | Kondomeriet

Analplugg – hva er det?

Analplugg er et sexleketøy som passer for alle, uansett kjønn eller legning. Er du litt nysgjerrig på analtrenden? Her får du vite hvorfor og hvordan...

Uansett om du er kvinne eller mann, gift, singel, hetero eller homo – alle har en rumpe og det er ingen hemmelighet at analsex eller anal-lek kan være en pirrende opplevelse som gir både  glede og lyst hos nordmenn. En analplugg (eller buttplug på engelsk) kan brukes på mange ulike måter. Her får du en kort innføring om analpluggen...

Hva er det?

En analplugg er en form for dildo eller vibrator som brukes i anus, enten under samleie, som oppvarming til analsex eller ved onani og anal-lek. Den er ofte kortere enn en vanlig dildo og har en avsmalnet tupp for å lette innføring, med en påfølgende bred base for å holde analpluggen på plass. Det kan nemlig oppstå vakuum i rektum, som trekker produktet inn. Derfor er en bred base alfa og omega, og det er svært viktig å bruke leketøy spesielt beregnet for analt bruk.

Hvorfor bruke analplugg?

Det er flere grunner til at analpluggen er en av våre bestselgende sexleketøy. Mannen har som kjent et eget “sweet spot”, også kalt perineum eller p-punktet, som best nåes via analen. Når dette punktet stimuleres kan mannen oppleve en himmelsk kroppslig orgasme, og for kvinner er det bare en smal elastisk “vegg” som skiller skjeden og analen.

En analplugg kan stimulere skjeden indirekte, og hvis den brukes under vaginalt samleie kan den gjøre skjeden trangere og mer følsom. Området rundt anus og i rektum er også en av våre mest erogene soner, spekket med pirrende nervetråder. Mange opplever at orgasmene blir sterkere og mer intens ved bruk av analplugg, andre igjen bruker det som en spennende variasjon en gang i blant, for å piffe opp sexlivet. Noen par bruker også analplugg for å varme opp til analsex, da det kan være lurt å utvide ringmusklene sakte før analsex, spesielt om man er nybegynner.

Hvordan brukes analplugg?

Noen bruker en analplugg som en vanlig dildo, ved å heise seg ned og opp på den. Andre lar den bare være inne under samleie eller onani, eller trekker den ut under orgasmen for en ekstra pirrende opplevelse. Når orgasmen melder seg vil ringmusklene gripe rundt analpluggen på en fantastisk deilig måte. Når det kommer til anal-lek er det bare en ting som gjelder; glidemiddel, glidemiddel og atter glidemiddel. Vi har ingen naturlig fuktighet der bak, og det er helt essensielt å bruke et godt analt glidemiddel for å få en tilfredstillende opplevelse.

Nybegynner?

Hvis du er helt ny i gamet, kan det være greit å starte med noe smått. Snerten analplugg fra serien “Mer Lyst” passer like godt for nybegynnere som viderekomne, og har fire kuler i økende størrelse nedover, som pirrer og gir stor nytelse. Med Luksus analglid kan du erte deg selv eller partneren ved å føre analpluggen ut og inn med deilig glid. Snerten analplugg har en sugekopp med god kraft i bunn, som lar deg ta fantasiene dine et hakk videre!

Ulike alternativer?

Det finnes mange alternativer for de som ønsker å ta anal-leken et hakk videre. Eksempelvis har du vibrerende prostatavibratorer som treffer p-punktet med spennende vibrasjoner, eller analkuler som trekkes ut under orgasmen, for en ekstra pirrende følelse. Ta en titt i analsex-kategorien vår for å hente mer inspirasjon.