Arkiv

Sexologen svarer: «Hvordan kan jeg øke kjærestens sexlyst?»

Sexologen Svarer er en fast spalte på Kondomeriets blogg hvor vår eksterne sexolog svarer på innsendte spørsmål. Noen har du kanskje aldri hørt om før, og noen kan gi deg svar på ting du alltid har lurt på men ikke turt å spørre om.

Har du et spørsmål til vår sexolog? Klikk deg inn via linken her og send en melding. Tjenesten er kostnadsfri og helt anonym.

Spørsmål:

Hei! Jeg lurer på om det er noen måte jeg kan øke min partners sexlyst? Da det ikke virker som hun har like mye nytelse under akten som meg? Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å få opp sexlysten hennes? Og er det noe som kan gjøre at hun også får mer nytelse av det?

Sexologen svarer:

Hei du!

Takk for at du skrev til Kondomeriet.

Du skriver ikke om du er en mann. Hvis du ikke er det, er noe av svaret mitt helt feil. Da må du skrive tilbake til meg.

Jeg anbefaler at dere tar en ordentlig samtale om dette. Sikre deg at dere har god tid og at dere ikke blir forstyrret. Slå av alle elektroniske varslinger. Hvis du stiller åpne spørsmål, uten å være forutinntatt får du mer informasjon. Vær åpen og positivt nysgjerrig. Spør hvordan hun har det med seg selv og den seksualiteten dere deler. Lytt til hva hun svarer. Hvis du ikke forstår hva hun mener, spør på nytt.

Vær ærlig og si hva du savner, at du ønsker oftere seksualitet sammen med henne, at du savner nærhet, fortrolig og samhørighet etc.

Spør om hun får orgasme når dere har sex. Be henne være ærlig på dette. Gjør du noe feil, er det andre ting hun ønsker å prøve etc. Mange kjenner lite eller ingenting når de har samleie. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like penetrering etterhvert, og noen liker det med en gang. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie.

Seksuell tenning sitter i hjernen. Hvis hun ikke får hjernen med seg, klarer hun ikke å opparbeide seksuell lyst. Noen jenter strever med å få orgasme sammen med kjæresten sin. De blir lei av å «fake» og unnskylder seg med at de ikke har lyst.

Her er litt informasjon om kvinnekjønnet, bekkenbunns muskler og samleie som kanskje kan være til hjelp.

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man fingrer inne i skjeden eller har samleie. Det er omlag 30 % som får orgasme ved fingring og ved samleie. De resterende 70 % må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme, også når de har samleie.

Uansett om man skal onanere, nyte sin egen kropp alene eller sammen med en partner er det viktig at man er seksuelt tent og beholder den seksuelle tenningen. Det en tenner på; partneren, samt seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer eller er sammen med partneren. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Her kan hun øve for seg selv. Disse fantasiene, samt det å visuelt (det å se), emosjonelt og fysisk la seg stimulere av deg, kan hun også benytte når dere er sammen for å oppnå og beholde seksuell tenning/kåthet.

Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger tuppen av klitoris. Klitoris er svært følsom. Klitoristuppen er dekket av en liten forhud/hudfold. Når jenta blir seksuelt opphisset blir klitoris blodfylt og tuppen blir mer synlig.

Når man onanerer/blir stimulert av partneren stryker man eller gnir fuktede/våte fingre mot ytre del av klitoris. Noen synes det er vondt å berøre rett på klitoris og stryker derfor rundt tuppen. For at berøringen med en finger skal føles godt kan dere ta litt spytt/glidemiddel på fingeren, eller hente ut skjedesekret når hun er blitt våt i skjeden. Da blir det glatt og føles godt. Noen former to fingre som i en V og stryker på begge sider av ytre klitoris samtidig. Hun kan vise deg hvilke berøringer og stimuli hun liker.

Kvinnens indre kjønnsorganer består av forlengelsen av klitoris-tuppen som går videre inn i kroppen i to ca 8 – 12 cm lange «ben», og omgir/omslutter skjedeveggen fra yttersiden. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. De to «benene» hviler på hver sin side av underlivet, begravd under kjønnsleppene. Inni hvert «ben» er det svamplegemer som fylles med blod og svulmer opp når jenta er seksuelt tent. I området mellom de indre kjønnsleppene, finnes i tillegg to ekstra svamplegemer som omkranser skjedeåpningen og urinrørsåpningen.

Ytterste del av skjeden kan altså stimuleres slik at det føles godt. Fingre eller penis i skjeden samtidig som man stimulerer den ytre delen av klitoris, kan gi orgasme som «forplanter» seg fra den ytre delen av klitoris til de indre benene av klitoris, eller at g-punktet stimuleres, slik at man kan få skjedeorgasme.

Aktiv bruk av bekkenbunns musklene øker trykket i skjeden og orgasmen kan komme lettere. For å få bedre kontroll på bekkenbunns musklene og samtidig øke nytelsen kan hun øve seg på å stramme/slappe av i disse; Dette er til henne: «For å finne musklene kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktivt når du onanerer og under samleie. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.

Når du kjenner deg klar til å ha samleie kan du eller han kjenne i skjeden med et par fingre at skjeden er våt. Da vet dere at den også er utvidet. Når han eller du fører penis inn i skjeden første gangen, skal du puste sakte ut og slappe av i bekkenbunns musklene. La den være der litt før bevegelse. Husk at du må opprettholde kåthet, nyte de fantasiene som gjør deg kåt og fortsette stimuleringen av den ytre delen av klitoris. Hold fokus på deg selv og din egen nytelse. Husk fantasiene dine, la deg opphisse av partnerens kropp og bevegelser. Når han tar penisen ut slapper du av og puster ut, deretter kan du stramme musklene hver gang penis kommer inn i skjeden.

Du kan sitte oppå han, med hodet mot hans ansikt eller med ryggen til ansiktet. Hvis penis kommer inn i skjeden mens han ligger bak deg, at dere begge er i sideleie (spooning/ligge i skje), da kan du løfte den øverste foten for at dere skal komme bedre til den ytre delen av klitoris. Vanlig «misjonærstilling», som er helt «tett» inntil hverandre, oppleves også godt for mange, da stimuleres mange av nervene i kjønnet samtidig.»

Her er en side med tips til forskjellige samleiestillinger.

Snakk med kjæresten din om dette og hva som dere sammen kan finne på som kan øke den seksuelle lysten. Kanskje dere kan lese dette sammen og snakke om der dere leser?

Spør hva hun drømmer om, tenker på og fantaserer om som du kan gjøre for henne. Kanskje vil du bli overrasket, at det er ting som dere ikke har prøvd, men som er spennende. Deretter kan du fortelle hva du kan tenke deg av berøring, stimulering etc. Flørt med hverandre uten å ha sex. Fortell hverandre hva dere vil/ønsker gjøre neste gang dere skal ha sex.

Ikke glem å være hverdagskjærester, gi hverandre en klem og si gode ord i forbifarten. Bekreft hverandre med blikk og små kjærtegn, en klem, et smil, et kyss på kinnet, stryke hverandre på armen eller noe annet ufarlig som ikke er seksuelt ladet. Da bekrefter dere nærheten til hverandre og forsterker forholdet.

Jeg håper dette er til hjelp for dere og jeg ønsker dere alt godt!

Hilsen Grete, sexologisk rådgiver (NACS)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *