Sexologen svarer

Sexologen svarer: Hvordan går man frem ved analsex?!

Sexologen Svarer er en fast spalte på Kondomeriets blogg hvor vår eksterne sexolog svarer på innsendte spørsmål. Noen har du kanskje aldri hørt om før, og noen kan gi deg svar på ting du alltid har lurt på men ikke turt å spørre om.

Har du et spørsmål til vår sexolog? Klikk deg inn via linken her og send en melding. Tjenesten er kostnadsfri og helt anonym.

Spørsmål:

Jeg skal ha analsex hva burde jeg gjøre for og ikke få vondt?

Sexologen svarer:

Det er viktig at det ikke gjør vondt når man skal ha analsex!

Hvis man skal føre noe inn i endetarmen er det viktig at man bruker god tid på å utvide endetarmen. Hvis man først stimulerer området rundt endetarmsåpningen, vil musklene slappe mer av. Det er to muskler i selve åpningen, den ene kan man selv bestemme seg for å slappe av i. Den andre lar seg ikke styre med viljen. Man må forsiktig utvide, med først en finger, deretter en til etc. Bruk rikelig med glidemiddel. 

Man må også bruke rikelig med glidemiddel fordi det ikke finnes noe naturlig fuktighet i endetarmen. Hvis det gjør vondt, må man stoppe. Smerte er kroppens måte å si at noe ikke er bra. Hvis man har analsex uten at musklene er avslappet i og rundt endetarmen, kan man skade endetarmens åpne- og lukkemuskel. Dette skjer sjelden men er viktig å huske på. Hvis det blir vondt må du si i fra me den gang.

Man kan nyte det fordi det er masse nerve-endre rundt endetarmsåpningen, i endetarmsåpningen og noen menn nyter også stimuleringen inne i endetarmens på grunn av den følsomme prostatakjertelsens bakside som vender inn mot tarmen. Hvis du har anale samleier med en mann du ikke vet smittestatus på, en som har hatt sex med andre, må mannen bruke kondom. Seksuelt overførbare infeksjoner smitter lett ved analsex på grunn av tarmens evne til å suge opp det som kommer inn der. 

Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg. 

Hilsen Grete, sexologisk rådgiver (NACS) 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *