Sexologen svarer

Sexologen Svarer: «Kjæresten min får aldri orgasme, hva kan jeg gjøre?»

Sexologen Svarer er en fast spalte på Kondomeriets blogg hvor vår eksterne sexolog svarer på innsendte spørsmål. Noen har du kanskje aldri hørt om før, og noen kan gi deg svar på ting du alltid har lurt på men ikke turt å spørre om.

Har du et spørsmål til vår sexolog? Klikk deg inn via linken her og send en melding. Tjenesten er kostnadsfri og helt anonym.

Spørsmål:

Kjæresten min har aldri hatt en orgasme, og vil gjerne at hun også kan oppleve og få orgasme.
og lurer på om du vet om noe som kan hjelpe?
Har prøvd å stimulere klitoris og g-punkt uten at noe har gitt utslag i orgasme.
Har du noen tips på forskjellig teknikker eller «leketøy» som kan hjelpe?

Sexologen svarer: 

Her er informasjon om kvinnekjønnet som også kan hjelpe deg; Det er to nerver som kan gi forskjellige typer orgasmer. Den ene nerven forsyner ytre og indre klitoris. Den andre g-punktet i skjeden. Det er den sistnevnte som aktiveres når du kjenner det som at du nesten vil tisse.
Den enkleste måten å få orgasme på er stimulering av den ytre delen av klitoris. Du vet sikkert det meste av dette på forhånd, men det kan være greit å se det i en sammenheng.
Det ytre kvinnekjønnet har ytre og indre kjønnslepper. De ytre kjønnsleppene har hårvekst. De indre kjønnsleppene har ikke hårvekst. Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger tuppen av klitoris. Klitoris er omtrent dobbelt så følsom som mannens penishode. Klitoristuppen er dekket av en liten hudfold. Når man blir seksuelt opphisset blir klitoris blodfylt og tuppen blir synlig, kommer fram fra den lille hudfolden. Dette kan du se i et speil hvis du har godt lys. Når man stimulerer, stryker man eller gnir fuktede/våte fingre mot ytre del av klitoris. Noen synes det er vondt å berøre rett på klitoris og stryker derfor rundt selve tuppen. Noen former to fingre som i en V og stryker på begge sider av ytre klitoris samtidig. Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene.
Det er viktig at det er vått. Bruk gjerne glidemiddel.
Kvinnens indre kjønnsorganer består av forlengelsen av klitoristuppen som går videre inn i kroppen i to ca 8 – 12 cm lange «ben», og omgir/omslutter skjedeveggen fra yttersiden, inne i kroppen. Disse delene av klitoris kan også stimuleres fra innsiden av skjeden, slik at det føles godt. Her kan du se en visuell framstilling av ytre og indre klitoris: http://3dvulva.com/ Det ser ut som noen sider er blokkerte, men du får likevel en forståelse av hvordan kjønnet ser ut innvendig.
Hvis ytre del av klitoris stimuleres også etter at samleiet har begynt kan orgasmen fra ytre del forplante seg til de indre «benene», crus, av klitoris, som ligger rundt urinrør og skjede. Penis` eller fingres bevegelser i skjeden vil forsterke stimuleringen av de indre «benene». Kvinnens aktive bruk av bekkenbunns musklene kan forsterke nytelsen.
Inni skjeden, noen cm oppover, fortil, mot magen er det et område av celler som hovner opp når man er seksuelt opphisset. Disse cellene kjennes grovere ut å ta på enn resten av skjedeveggen. Dette kalles g-punktet, og er følsomt for trykk/berøring/massering. Det er mer et område enn et punkt og antall celler her er kanskje avgjørende om man får orgasme ved stimuli av dette området. Det kan ta tid å finne ut hvordan man best stimulerer g-punktet. Mange øver seg med fingring. Det sies at et cirka 4 kilos trygg mot g-punktet gir gode følelser. Hvis man stimulerer fortil, opp mot magen med en «kom-hit» bevegelse kjennes det best. Noen sier det føles som om de må tisse, slik som deg, men hvis du klarer å overstyre denne følelsen kan du få gode orgasmer. Dette kan du også lære kjæresten din å gjøre. Aktiv bruk av bekkenbunns musklene øker trykket i skjeden og orgasmen kan komme lettere.
For å øke nytelsen kan du øve på å stramme/slappe av i bekkenbunns musklene. For å «finne de» kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktiv under samleie. Se på NRK nett TV, programmet «Trekant» sesong 2, episode 2. Se på kvinnen som får orgasme og hvordan hun bruker pust og muskler. Dessverre bruker hun vibrator på ytre del av klitoris, ellers ville vi sett hvordan fingrene hadde beveget seg raskere og kanskje hardere jo nærmere orgasmen hun kommer. Øv for deg selv.”

 

Til dere begge; Vær nær hverandre uten sex. Hvis man deler tanker, gjør morsomme ting sammen og bekrefter hverandre med små kjærtegn og klemmer kan man bevare et godt forhold.
Hvis dette ikke hjelper anbefaler jeg at hun snakker med fastlegen sin om å få tatt noen blodprøver. Det er noen kvinner som har et lavere testosteron enn vanlig, og da kan en enkel tesosteron gel («Testogel») hjelpe. Den påsmøres huden daglig, enten man skal ha sex eller ikke. Denne gelen/kremen er laget for menn, men har også svært god effekt for kvinner.
Jeg håper dette var til hjelp.

 

Hilsen Grete, sexologisk rådgiver (NACS)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *