Sexologen svarer

Sexologen Svarer: «Kjæresten min syntes ikke sex gir han noe. Hjelp!»

Sexologen Svarer er en fast spalte på Kondomeriets blogg hvor vår eksterne sexolog svarer på innsendte spørsmål. Noen har du kanskje aldri hørt om før, og noen kan gi deg svar på ting du alltid har lurt på men ikke turt å spørre om.

Har du et spørsmål til vår sexolog? Klikk deg inn via linken her og send en melding. Tjenesten er kostnadsfri og helt anonym.

Spørsmål:

Hei!
Samboeren min og jeg har vært sammen i fem år.
Sexlivet har ikke vært helt topp, mye fordi han har lite lyst.
Problemet er at han ikke kommer ved samleie, kun ved oral. Jeg klarer heller ikke nyte når jeg vet han ikke gjør det. Han sier sex ikke gir ham noe.
Nå har omtrent han gitt opp sex fordi det føles meningsløst når han uansett ikke kommer. Hva kan vi gjøre?
Han får full ereksjon. Vi er i 20-årene og ellers friske.

Sexologen svarer: 

Hei du, kvinne.

Takk for at du skrev til Kondomeriet.

Det er ikke så vanlig at så unge menn ikke har lyst til seksualitet. Kan det være at han bør snakke med fastlegen sin om dette? legen kan blant annet foreta måling av hormonnivået, noe som kan gi indikasjoner på om det er noe galt. 

Det er veldig bra at han får full ereksjon.  

 

Har dere snakket om hvor mye han onanerer? Det er vanlig at man onanerer selv om man er i et forhold. Hvis han ikke onanerer, er det der han må begynne. Han må finne ut hva det er som tenner han seksuelt og så må han onanere, minst tre ganger hver uke. Da vil den seksuelle lysten også øke sammen med deg. «If you don`t use it, you loose it», heter det.

 

Kan det være at samboeren din har nedsatt følelse på penishodet? 

Hvis man er omskåret kan man ha problem med å få orgasme/sædutløsning. Det er fordi penishodet blir utsatt for friksjon fra klær og bevegelser og dermed blir mindre følsomt.

Noen har vendt seg til en onaniteknikk med et hardt grep og en rask takt når de onanerer. Dette er vanskelig å etterligne gjennom samleie bevegelsene. Skjeden er myk og takten er saktere. 

 

Hvis dere tror dette er problemet kan han prøve å øve opp følsomheten på penishodet. Når han onanerer kan han starte med forsiktige stryk og berøringer på penishodet, gjerne med litt glidemiddel. Et ekstra følsomt område er der strengen møter penishodet, akkurat i V- en, frenulum (menns F-punkt). Han kan stryke forsiktig med en fingertupp, og kanskje kjenner han dette bedre enn rett på penishodet? Hvis han liker det, har han funnet et godt område å stimulere. Når han skal onanere må han sikre seg at han er ordentlig seksuelt tent. Han må vente så lenge som mulig før han onanerer, mens den seksuelle tenningen øker. Når han ikke kan vente lengre, kan han øve seg med et mer forsiktige grep og en saktere takt. 

 

Før dere skal ha samleie kan han la vær å onanere på noen dager. Da øker den seksuelle lysten og spenningen i kroppen og han blir lettere tent. Da vil det bli lettere å både opprettholde ereksjonen og få orgasme/sædavgang.  

Når dere skal ha samleie, kan dere onanere ham til han nærmer seg orgasme. Prøv å ha et løsere grep og ikke så raskt takt. Onaner helt til penis nesten er inne i skjeden. Avtal stilling på forhånd for å spare tid. Hvis denne nye metoden blir et mønster, vil han ha mulighet til å opparbeide orgasme/sædavgang i skjeden. 

 

Her på Kondomeriet selger vi en spray som inneholder aminosyrer. Produsenten hevder denne øker blodtilstrømningen til penishodet, som igjen øker følsomheten. Det finnes ingen dokumentert effekt. Hvis han vil prøve; Smør på et lite område for å se om han tåler det. Neste gang kan han legge på et tynt lag på penishodet før onanering eller samleie. Målet er at følsomheten øker og at han får orgasme/sædavgang i skjeden.

 

Det er også en del menn som opplever stress eller såkalt prestasjonsangst i forbindelse med seksualitet med en partner. Hvis man har såkalt prestasjonsangst eller opplever stress, sitter det i hodet og ikke i penis. Hvis han har det, er det viktig at han vet at det ikke er noe i veien med penisen. Han har en helt flott penis som fungerer utmerket. Problemet er tankene som forstyrrer den seksuelle tenningen. Tankene blokkerer lystsignalene som går fra hjerne til penis. Da stopper tenningen, ereksjonen kan avta og man får ikke orgasme/sædavgang. Hvis man over tid ikke har klart å ha samleie, gjennomføre det, blir det en negativ sirkel som det er viktig å komme ut av. 

 

Det er altså om å opprettholde seksuell tenning. Noen gjør dette ved å tenke på det de fantaserer om når de onanerer. Andre opprettholder den seksuelle tenningen ved å la seg visuelt og emosjonelt stimulere av partneren, med fokus på det de finner sexy. Mange tenner på at partneren er kåt. Det gir selvbekreftelse.

 

For å minske presset med å prestere, kan man ”gi partneren orgasme” først, ved stimuli av den ytre delen av klitoris. Hvorfor ”gi partneren orgasme” står i anførsel, er fordi enhver er ansvarlig for egen seksuell nytelse, også sammen med en partner. Man må fortelle hvilke stimuli man liker og nyter. 

 

Hvis partneren får orgasme ved penis` bevegelser i skjeden og man strever med å opprettholde ereksjonen under samleie, kan dere prøve penisring som settes på før onani. Denne hindrer at ereksjonen forsvinner. Etter samleiet kan en av dere onanere han. Husk å starte forsiktig. Han må konsentrere seg om selve følelsene fra penis samtidig som han nyter de seksuelle fantasiene.

 

Snakk med samboeren din. Det å ha en åpen dialog gjør at dere blir tryggere på hverandre og også på seg selv i situasjonen. 

 

Dere vil sannsynligvis også ha svært god nytte av samtalehjelp fra en godkjent sexologisk rådgiver. Dere finner en oversikt over alle autoriserte sexologer i Norge på denne nettsiden: www.klinisksexologi.no.

 

Skriv tilbake hvis noe er uklart. Jeg håper dette er til hjelp for dere og jeg ønsker dere lykke til!

 

Hilsen Grete, sexologisk rådgiver (NACS)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *