Nyheter

Myggen stikker bare de kåteste!

Ekstremvarmen som har spredd seg over store deler av landet gjør at vi sitter ute og koser oss til langt mot natt. Det eneste som er litt irriterende er den hissige myggen som surrer rundt oss. Det er alltid enkelte som plages med mange stikk, mens myggen holder seg helt unna andre.

Forklaringen er at myggen stikker de som er kåtest. I følge insektforskere ved nasjonalt Folkehelseinstitutt biter kun myggen mennesker som skiller ut kjønnsferromoner. De samme menneskene blir ekstra utsatt om de i tillegg har drukket alkohol, da man ofte skiller ut enda flere kjønnsferromoner når man drikker. Med andre ord: festivalsommeren kan bli spennende!

Så er du i lystig lag med noen som får blodet ditt til å bruse, bør du smøre deg ekstra godt med insektmiddel for å unngå stikk. Flommyggen er allerede på vei til å klekkes flere steder i Norge, og alt tyder på at det blir en særlig plagsom sommer hvis man er utsatt for mygg. Det som skiller flommygg fra annen mygg er at de også stikker på dagtid, så her gjelder det å passe på.

Har du ett godt kjerringråd mot mygg? Legg igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *