Intervjuer

Nattbordskuffen til: Andrea Sveinsdottir

Selv om vi er i 2018 og vi ofte føler at sex er «over alt» er det å snakke om sex for mange fortsatt tabu. Vi i Kondomeriet ønsker å inspirere folk til å bli mer lekne og til å anerkjenne at sex og seksualitet er helt normalt. Som en del av dette har vi startet spalten Nattbordskuffen som vil bli et fast innslag her på bloggen i en tid fremover. Her vil vi snakke med kjente og aktuelle fjes om temaer rundt seksualitet på en lettbent og ufarlig måte.

Først ut er bloggeren Andrea Sveinsdottir som har skapt overskrifter i bl.a VG og Se&Hør med sin åpenhet rundt tilstanden vaginisme. Det å stå frem med en tilstand som for mange har vært litt skambelagt syntes vi er utrolig modig og hun var vårt førstevalg når det kom til hvem vi ønsket skulle være først ut i spalten.

Hils på Andrea Sveinsdottir:
For de som ikke kjenner deg så godt, fortell litt om deg selv og hva du driver med:

Jeg er en 23 år gammel jente som bor i Oslo har jeg jobber deltid i klesbutikk og skriver en av Norges største blogger. De fleste kjenner meg nok allikevel igjen fra fjorårets Paradise Hotel! På fritiden bruker jeg mye tid med venner og på trening, men det aller meste av tiden min går til blogg og jobb om dagen. 

 Du har jo snakket om vaginisme både på bloggen, i Dagbladet og til og med Se & Hør. Hva var det som gjorde at du valgte å være åpen om sykdommen?
 Jeg tenkte egentlig ikke så mye over det da jeg åpnet opp om dette. Det var litt skummelt og litt kleint. Jeg turte ikke sjekke kommentarfeltet den første dagen fordi jeg regnet med at det ville være mye hets, derfor ble jeg så utrolig glad og rørt da jeg leste tilbakemeldingene som var 99% positive! I tillegg fikk jeg et lite innblikk i hvor utrolig mange som er rammet av vaginisme og vestibulitt i en eller annen grad. Nå snakker jeg så mye om det fordi vi trenger å lære mer! Helsevesenet kan ikke en gang nok om dette så hvordan kan vi forvente at folk flest vet hva vaginisme og vestibulitt er? Det er dette jeg vil endre. Jeg vil ikke at det skal være kleint eller flaut å si at man har vaginisme/vestibulitt. Det bør ikke være noe verre å si det enn å si at man sliter med migrene, begge deler hemmer en til en viss grad i hverdagen, men fordi vaginisme/vestibulitt har med underliv og sex å gjøre så blir det plutselig så flaut. Det må vi få slutt på!
 
Vi i Kondomeriet hyller åpenheten din. Hvorfor mener du det er viktig å være åpen om seksuelle vansker?
 Åå, så herlig. Nå ble jeg glad <3 Jeg mener det er viktig å snakke om seksuelle vansker fordi det er lett å føle seg alene og unormal, nettopp fordi ingen andre snakker om det. Kanskje er det du sliter med helt vanlig, plutselig har halve vennegjengen slitt med det samme, men ingen har turt å si noe. Vi må snakke om ting for å normalisere det!
 
Hvordan har vaginisme påvirket sexlivet ditt?
 Jeg har jo ikke hatt sex på snart et år, så det har påvirket sexlivet mitt i ganske stor grad. Det har gått helt fint altså. Jag vil heller bli 100% frisk og være trygg på situasjonen enn å ødelegge det og gå ti steg tilbake. 
Har du alltid vært åpen om sex og seksualitet?

Nei, det er det som er så utrolig morsomt, haha. Det å dele dette med vaginismen min har virkelig åpnet meg opp på mange måter. Nå synes jeg ikke det er flaut å snakke om sex og kropp i det hele tatt, men for et år siden ble jeg stum som en østers og rød som en tomat om sex kom opp som tema. Jeg aner ikke hvorfor. Kanskje fordi jeg visste at noe var galt og synes det var skummelt. Jeg er faktisk ikke helt sikker, men nå er mye tryggere på meg selv, mitt underliv og da er det null stress å være åpen som sex og seksualitet!

Snakker du med vennene dine om sex? Hvis ja, hva snakker dere om?
Ja, vi gjør det. Vi snakker om alt. Hvordan sexen var, hva som skjedde under akten, om det skjedde noe kleint, morsomt eller episk haha. Vi snakker om alt!  
Har du lyst til å innrømme hva ditt første sexleketøy var?
Yes, det var faktisk en liten vibrator jeg bestilte på eBay, haha. Nå føler jeg ikke det var helt trygt, men tanken på å gå inn på Kondomeriet var kjempeflaut den gang. Den lå faktisk ubrukt i nesten to år før jeg turte å bruke den. 
 
Sist men ikke minst: hva inneholder din ideelle nattbordskuff?
Den inneholder en Womanizer, glidemiddel, orgasmekrem, kondomer (sånn for sikkerhetsskyld, ei som er klarert for sex her nå haha) og en rabbit!
Illustrasjonsbilde av nattbordskuffen til Andrea

Hvem syntes du vi burde snakke med neste gang? Legg igjen en kommentar med ditt tips under!

 

Skrevet av Dorthea Berge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *