Arkiv

Sexologen svarer: «Jeg har for lite følsomhet rundt penishodet. Hva kan jeg gjøre for å komme fortere?»

Sexologen Svarer er en fast spalte på Kondomeriets blogg hvor vår eksterne sexolog svarer på innsendte spørsmål. Noen har du kanskje aldri hørt om før, og noen kan gi deg svar på ting du alltid har lurt på men ikke turt å spørre om.

Har du et spørsmål til vår sexolog? Klikk deg inn via linken her og send en melding. Tjenesten er kostnadsfri og helt anonym.

Spørsmål:

Vår sexolog svarer:

Mange som er omskåret har problem med å få orgasme/sædutløsning på grunn av nedsatt følsomhet på penishodet. Årsaken er at penishodet blir utsatt for friksjon fra klær og bevegelser og dermed blir mindre følsomt.
Noen har vendt seg til en onaniteknikk med et hardt grep og en rask takt når de onanerer. Dette er vanskelig å etterligne gjennom samleie-bevegelsene. Skjeden er myk og takten er saktere.

Du kan prøve å øve opp følsomheten på penishodet. Når du onanerer kan du starte med forsiktige stryk og berøringer på penishodet, gjerne med litt glidemiddel. Et ekstra følsomt område er der strengen møter penishodet, akkurat i V- en, frenulum (menns F-punkt). Du kan stryke forsiktig med en fingertupp, og kanskje kjenner du dette bedre enn rett på penishodet? Hvis du liker dette, har du funnet et godt område å stimulere under onanering. Når du skal onanere må du sikre deg at du er ordentlig seksuelt tent. Du må vente så lenge som mulig før du onanerer, mens den seksuelle tenningen stiger i kropp og kjønn. Når du ikke kan vente lengre, kan du øve seg med et mer forsiktige grep og en saktere takt. Øv hver gang du skal onanere.

Et annet tips er at du lar være å onanere på noen dager før du skal ha samleie med partneren/kjæresten. Da øker den seksuelle lysten og spenningen i kroppen og du blir lettere tent. Da vil det bli lettere å få orgasme i skjeden. Konsentrer dere om deg først, deretter partnerens forspill.

Du (eller partneren) kan også øke nytelsen ved å pumpe-trykke på mellomkjøttet. Det er området mellom pungen og analåpningen. Ved å pumpe-trykke her stimuleres prostatakjertelen indirekte. Hvis du liker det, kan partneren også lirke en finger inn i analkanalen (med glidemiddel) og stimulere en fingerlengde inn der, mot magesiden. Da nås baksiden av prostatakjertelen som ligger vegg i vegg med analkanalen. Mange menn nyter det og får gode, dype orgasmer ved stimuli av prostatakjertelen.

Når du nærmer deg orgasme kan dere ha samleie i en allerede avtalt stilling (sparer tid). Bruk lang tid på forspillet, slik at du nesten får orgasme. Når du eller partneren din onanerer/stimulerer deg før samleiet, prøv å ha et litt løsere grep og ikke så raskt takt. Onaner helt til penis nesten er inne i skjeden, og la utløsningen komme raskt. Neste gang prøver du å «time» onaneringen slik at du må ha noen støt i skjeden før du kommer. Etter hvert kan du prøve å øke tiden på hvor lenge du er i skjeden. Hvis denne nye metoden blir et mønster, vil du ha mulighet til å opparbeide raskere orgasme. Du er da i ferd med å trene opp en større følsomhet.

For å minske presset med å prestere, er det mange menn som gir partneren orgasme først, ved stimuli av den ytre delen av klitoris, enten med fingre eller oralt.

Kondomeriet har en krem som for noen kan hjelpe til å øke følsomheten på penishodet, L`Ariginine. Den inneholder aminosyrer som kan bidra til å øke blodtilstrømningen til penishodet. Smør på et lite område for å se om du tåler dette. Neste gang kan du legge på et tynt lag på penishodet før samleie. Det er viktig å påpeke at dersom mannen har en kraftig og god ereksjon, vil ikke kremen gi spesielt økt følsomhet. For menn som ikke får en full ereksjon, kan kremen derimot gi bedre blodtilstrømning og mer følsomhet når penis blir fullerigert.

Hvis du har problemer med å opprettholde ereksjonen under samleie kan dere prøve ereksjonsring som settes på før onani. Denne hindrer at ereksjonen forsvinner og at ereksjonen opprettholdes slik at hun får orgasme gjennom samleie/eventuell stimulering av ytre klitoris. Etter samleiet kan hun eller du selv onanere deg. Husk å starte forsiktig. Du må konsentrere deg om selve følelsene fra penis samtidig som du nyter de seksuelle fantasiene dine.

Prøv dette. Snakk med kjæresten/partneren. Det å ha en åpen dialog gjør at du blir tryggere på partneren/kjæresten og også på deg selv i situasjonen. Når noe er snakket om i all åpenhet forsvinner ofte de eventuelle negative følelsene. Da gjør det ingenting.

Nyt kjæresten din, og nyt deg selv sammen med kjæresten din.

Hilsen Grete, sexologisk rådgiver (NACS)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *