Merkedager

Miljøvennlige sexleketøy!

Earth Day markeres over hele verden den 22. april hvert år, og er blant annet ment for å øke den generelle oppmerksomheten og kunnskapen om klima og miljø. Merkedagen representerer starten på den moderne miljøbevegelsen som startet i 1970. En amerikansk senator fra Wisconsin ved navn Gaylord Nelson fikk ideen til dagen etter å ha vært vitne til olje-lekkasjen i Santa Barbara i 1969. Dagen skaper stort engasjement, og samler store organisasjoner og mennesker med ulik bakgrunn, til et bredt spekter av aktiviteter, kampanjer og arrangementer.

Man kan markere Earth Day ved å bli frivillig i en organisasjon som jobber for miljø, delta på et miljøvennlig arrangement, organisere noe selv, bestemme seg for å endre en miljøbelastende vane eller tenke over hvilke grep man kan innføre i dagliglivet. Vi oppfordrer til å bli med for å gjøre en forskjell, og ha det gøy samtidig!

Miljøvennlige tyskere

Mange produsenter av leketøy har blitt mer miljøbevisste de siste årene, og flere har innført en rekke tiltak for å gjøre produksjon, pakking og forsendelse så lite miljøbelastende som mulig. En av disse er tyske Fun Factory. De holder til i Bremen, og produserer alle sine produkter her. De har satt fokus på innovasjon og øko-vennlige prosesser, og alt fra design til siste touch på hvert produkt foregår under et og samme tak. Forpakningene de bruker til sine produkter er resirkulert kartong, de bruker soyabasert blekk og styrer helt unna lim. Deres fabrikker preges derfor av en ren og sunn atmosfære. Silikonet de benytter i sine leketøy er regulert i henhold til tyske, medisinske retningslinjer. Motorene som brukes i vibratorene fra Fun Factory holder god kvalitet, og varer lenge. Mange av produktene er også oppladbare, og laderen passer til samtlige. Dette er et grep produsenten har gjort for å unngå sløsing med ressurser.

Et eksempel på en miljøvennlig tysker, som også er en stor-favoritt hos oss, er Moody Stubby.

FF_MOODY_1111061_02

Mindre belastende materialer

Det er ikke bare tyskerne som tenker miljø. Keramikk, metall, sten og glass er noen eksempler på materialer flere produsenter har viet mer oppmerksomhet. Disse materialene har god kvalitet og lang levetid. Keramikk er et godt valg om du ønsker et leketøy som er svært miljøvennlig – disse kan du for eksempel bruke som drenering i blomsterpotten når de «pensjoneres». Leketøy laget av hundre prosent silikon er også et miljøbevisst valg.

Velg oppladbart

Invester i et leketøy av god kvalitet som har lang levetid. Stadig flere leketøy blir laget uten batterier, og heller med en oppladbar motor. Disse holder gjerne lengre, og er ikke minst miljøbesparende.

Noen gode valg:

  • We-Vibe er et av selskapene som setter stort fokus på miljøet. De lager kvalitetsleketøy i øko-vennlig materialer, og følger strenge EU-direktiver. De har karbon-nøytral produksjon, oppladbare leketøy og resirkulerbare innpakninger på sine produkter.
  • Fun Factory har et godt rykte for sin gode kvalitet. Deres produkter lages i ren silikon, og lades ved hjelp av et «Click’n Charge»-system.
  • Je Joue lager flotte designleketøy til par, kvinner og menn. Alle produktene lages i hundre prosent silikon, og lades med magnet.
  • Laid er det første norske merket som designer og produserer sexleketøy. De lager unikt design i ren silikon og sten, og vibratoren i kolleksjonen er oppladbar.

 

Retur av leketøy

Uansett hvor lettvint det er: Ikke kast det ødelagte eller gamle leketøyet ditt som vanlig avfall. Vibratorer inneholder elektriske komponenter som kan være skadelige for miljøet. De går som EE-avfall, og skal leveres til gjenvinning. Ta med produktet tilbake til forhandleren, eller lever det til en kommunal mottaksstasjon. Kondomeriet sørger for innsamling, sortering og gjenvinning av EE-avfall gjennom Elretur. I tillegg har vi miljørabatt, som er en super løsning både for deg og miljøet!

Miljørabatten kan du lese mer om her! 

dame_i_skogen_1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *