Inspirasjon

7 fakta du ikke visste om sperm!

 1. Testikkelproteiner styrker håret

For syv dollar tilbyr en frisørsalong i Los Angeles å gi håret ditt en kur med et noe utradisjonelt innhold. Salongens eier koker buljong på oksetestikler og blander 30 ml av den i en hårkur. Testikler er rike på proteiner, f.eks. inneholder mennesketestikler 999 unike proteiner, og buljongen gir angivelig håret glans og reparerer tørt og ødelagt hår samtidig som det styrker håret og gir det mer spenst.

 1. Spioner skrev med usynlig sæd

Britiske spioner brukte tidligere sperm som usynlig blekk, men sluttet da det begynte å lukte dersom spermen ikke var fersk. Under 1. verdenskrig hadde den britiske etterretningstjenesten behov for usynlig blekk til hemmelige beskjeder. Her viste sæd seg å være overraskende anvendelig da det, i motsetning til andre former for usynlig blekk, ikke reagerer med jod. Men det var en stor ulempe med sædblekket, og agentene fikk beskjed om bare å bruke «ferske» forsyninger, hvis ikke ville beskjedene begynne å lukte.

 

 1. Sæd gjør kvinner lykkelige

Et eksperiment har vist at kvinner som har sex uten kondom og utsettes direkte for sæd, er lykkeligere enn kvinner som har sex med kondom og derfor ikke kommer i kontakt med sæden. Sæd inneholder forskjellige humørendrende hormoner som testosteron, østrogen, follikkelstimulerende hormon, prolaktin og prostaglandiner. Forskernes teori går ut på at kvinnene opptar noen av disse hormonene gjennom skjeden og dermed oppnår en følelse av lykke.

 

 1. Spermin holder huden ung

Smør litt sæd i ansiktet og få glatt hud. Antioksidanten spermin ble opprinnelig utvunnet av menneskesæd og brukes i dag i hudkremer. Spermin øker angivelig hudcellenes levetid og reduserer samtidig aldersrelatert slitasje og bevegelseshemning. Ifølge amerikanske skjønnhetssalonger øker sperminen hudens kollagenproduksjon med 600 prosent og gjenoppretter hudens fuktighetsbalanse, og etter åtte dager har vidundermiddelet gjendannet 40 prosent av hudcellene. Så hva med å lage seg en ansiktsmaske i kveld?

 

 1. Kunstverk males med sæd

Den tyske kunstneren Martin von Ostrowski har alltid maling for hånden. Kunstneren har skapt flere verk der han brukte sin egen sæd. Det går med ca. 40 utløsninger til å male et portrett. Til sammen har han fryst ned 1000 utløsninger, som kan tines opp og brukes i kunstens tjeneste. Men sæd er ikke den eneste formen for egenprodusert maling von Ostrowski benytter – han er også kjent for å bruke sin egen feces til å male historiske portretter av f.eks. Bismarck og Hitler.

 

 1. MacSperm

Én enkelt spermie inneholder en mengde DNA-informasjon som tilsvarer 37,5 MB. En ejakulasjon representerer en overføring som tilsvarer 15.875 GB. Det er omtrent like stor datamengde som lagringskapasiteten på 62 av MacBook Pro bærbare datamaskiner.

 

 1. Enorm produksjon

I løpet av to uker produserer en mann nok sperm til å befrukte hver eneste kvinne på jorden.

lykkelig_par_1

 

(Kilde: Hentet fra Illustrert vitenskap.)

 

1 thought on “7 fakta du ikke visste om sperm!”

 1. I det mellomrommet eg har fra eg og fruen hadde sex sist skulle eg ha klart å befrukta 1.5 jord klode minst kansje 2 om ikkje sooaltforlenge 😉
  live er hart men enkelt med langdistanse forhold, turnus jobb på sjø og millitert tjeneste 😉

  Mvh
  Gutt 18 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *