Inspirasjon

Ekstrem-sex gir sterkere psyke

Psykolog-undersøkelse
Andreas Wismeijer og Marcel van Assen, to psykologer ved Tilburg-universitetet i Nederland, har undersøkt den psykologiske tilstanden til folk som praktiserer BDSM. De sammenlignet resultatet med en kontrollgruppe som ikke bedriver dette. Studien deres har blitt publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

Ifølge forskning.no viser studien at de som praktiserer mer ekstreme former for sex har mer robust psykisk helse enn andre. De som har den dominante rollen har det aller best, men også de som har rollen som underdanig har det bedre enn de som ikke praktiserer BDSM.

 

Mer utadvendte
Forskerne kartla deltagernes personlighet, følsomhet overfor avvisning, forhold og velvære gjennom en spørreundersøkelse. I forhold til kontrollgruppen var BDSM-erne mer utadvendte, mer åpne for nye opplevelser og mer pliktoppfyllende. De var også mindre nevrotiske.

 

Tryggere på seg selv
Undersøkelsen kan ikke gi noen svar på hvorfor det er slik, men Wismeijer har noen teorier:
– Det kan være at BDSM-erne føler seg tryggere på seg selv og omgivelsene, slik at de tør å eksperimentere mer enn de som sliter med selvrespekten og selvbildet, sier han til forskning.no.
Han tror også at det å forsone seg med å ha seksuelle preferanser som anses som uvanlige, og å velge å leve dem ut, kan kreve psykologisk arbeid fører med seg positive effekter for den mentale helsen.

Bilde: Colourbox

Skrevet av Birgitte Brøtmet
Kilde: abcnyheter.no

2 thoughts on “Ekstrem-sex gir sterkere psyke”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *