Sommervarmen som sprer seg over hele landet gjør at vi sitter ute og koser oss til langt mot natt. Det eneste som er litt irriterende er den hissige myggen som surrer rundt oss. Det er alltid enkelte som plages med mange stikk, mens myggen holder seg helt unna andre.

Forklaringen er at myggen stikker de som er kåtest. I følge insektforskere ved nasjonalt Folkehelseinstitutt biter kun myggen mennesker som skiller ut kjønnsferromoner. De samme menneskene blir ekstra utsatt om de i tillegg har drukket alkohol, da man ofte skiller ut enda flere kjønnsferromoner når man drikker.

Så er du i lystig lag med noen som får blodet ditt til å bruse, bør du smøre deg ekstra godt med insektmiddel for å unngå stikk.

 

Fortsatt god sommer!

 

dame_i_gresset_1

2 comments

  1. Steike for noe tull,mygg biter også barn Går de rundt og er kåte.Det er kulldioksyden vi puster ut som myggen går etter. Dette er noe av det dummeste jeg har lest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *