Et glidemiddel bør brukes av forskjellige grunner.

De som ønsker at god sex skal bli enda bedre, har alltid en flaske på lur i nattbordskuffen, eller rett og slett med seg i veska.Det å ha behov for et glidemiddel er blitt akseptert i de aller fleste hjem i dag, av både menn og kvinner i alle aldersgrupper. Glid skaper en glatt og pirrende følelse ved forspill, under samleie og ved bruk av leketøy.

 

Ikke at man trenger en grunn for å ønske at god sex skal bli enda bedre, men det er viktig å huske at man ikke er like våt alle dager, og det har ikke noe å gjøre med om du er kåt eller ikke. At man er gravid eller ammer, har drukket litt lite i løpet av dagen, stress, medisinbruk ved forskjellige sykdommer, operasjoner, menssyklus er noen av grunnene til at man ikke produserer like mye veske.

Unngå:

Mange bruker i dag Babyolje, eller annen olje som et glidemiddel. Dessverre opplever også mange at man får irritasjon i etterkant, enten som soppinfeksjon eller urinveisinfeksjon. Dette har sammenheng med at olje ofte inneholder parfyme, som virker negativt for PH-verdien i underlivet, og generelt er irriterende for slimhinnene. Olje er dessuten sterkere enn mange tror: Visste du at du kan bruke vanlig mandelolje til å fjerne enkelte typer neglelakk?

Vi anbefaler heller bruk av glidekrem for all intimbruk, et glidemiddel kan være like deilig og glatt som en massasjeolje om man velger rett produkt.

 

Hva skal jeg velge?

I havet av glidemidler er det mye å velge mellom. Under har vi derfor samlet

Vannbasert glid:

Som ordet antyder er denne typen glid altså basert på vann, noe som er et naturlig supplement for kroppens egne sekreter. Et vannbasert glidemiddel er helt trygt å bruke sammen med alle typer leketøy, uansett materiale, på kondomer og til massasje av hele kroppen. I tillegg er det helt ufarlig å spise, derfor kommer de ofte med forskjellige smaker, i tillegg til helt nøytrale alternativer. Det setter heller ikke flekker på lakenet og tørker inn av seg selv så man slipper å måtte vaske det bort.

• Positive sider: Naturlig, lett å vaske vekk, setter ikke flekker, kan brukes til alt, kan spises og anbefales til gravide.
• Negative sider: Kan tørke ut fordi vannet trekker inn i huden, enkelte kan bli litt klissete når vannet har trukket inn.

 

 

Silikonbasert glid
Et silikonbasert glidemiddel fungerer på samme måte som et vannbasert et, men man skal være obs på at enkelte leverandører av leketøy, ikke anbefaler det på deres produkter. Før sa man at man ikke kunne bruke silikonglid på leketøy, men leketøy laget av ren silikon, glass, metall og keramikk går helt fint sammen med silikonglid. Kondomer er allerede rullet inn med silikonglid så lateks tåler det helt fint.

Silikon er ekstra glatt i konsistensen og er et veldig rent glidemiddel, noe som gjør at veldig mange som er allergiske, tåler silikonbaserte glidemidler. Uten tilsatt fortykningsmiddel får man heller ikke den geleaktige følelsen et vannbasert glidemiddel gir, og det trekker seg heller ikke inn i kroppen. Glid bare deilig til man er ferdig.

Silikonbasert glidemiddel reagerer ikke når det blir påført rent vann, så man kan fint bruke det under vann! I dusjen eller badekaret; eller kanskje dere tar et nakenbad før høsten setter skikkelig inn? Når du ønsker å fjerne silikongliden er det bare å bruke mild intimsåpe og vann. Men man trenger ikke vaske skjeden da dette skaper irritasjon. Skjeden er selvgående og rengjør seg selv.

 

Anal glid
Ved analsex er det ekstra viktig å tilføre fuktighet, for her produserer man ikke eget sekret. Det vil også være mye deiligere og mindre smertefullt når man tilfører et ordentlig glidemiddel. Et analt glidemiddel er vannbasert, men er laget slik at det holder ekstra lenge.

 

Varmende Glidekrem
Et populært glidemiddel hos oss er varmende glid. Varmende glid er tilsatt mer Glycerin enn vanlige vannbaserte. Effekten av dette er at den varmer når den kommer på huden. Ekstra deilig og pirrende! Forfør partneren din med en sexy intimmassasje, han/hun har sikkert fortjent en pirrende gave denne helgen! Her har du et eksempel på varmende glid.

 

Er du allergisk?
Er du allergisk mot pollen og tar medisiner for det? Da er det stor sjanse for at medisinene du tar tørker ut slimhinnene, også i underlivet. Ikke vær redd for å foreslå å prøve et nytt merke til fastlegen din, dersom dette er et stort problem. Å finne riktig medisin kan være alfa omega for et fantastisk sexliv.

 

Smakfull glid

Glidemiddel med smak er et spennende alternativ.  Et glidemiddel med smak kan for noen være det lille ekstra som lager en pirrende stemning på soverommet. Man får en anledning til å smake og eksperimentere med hverandre. Den mest populære smaken er jordbær, men tidene forandrer seg og det kommer stadig spennende nyheter i butikk. Nå har blant annet Swede kommet med smak av rabarbara, solbær, pære eller grapefrukt og mango.

 

Hybrid-glidemiddel

I nyere tid har vi fått inn hybridglidemidler som både inneholder vann og silikon i ett. Disse typene glid er tykt som vannbaserte, klisser ikke og holder nesten like lenge som et silikonbasert glid. Fordelene med et hybridglid er at det er lettere å påføre, da det ikke renner av leketøyet eller penis ved påføring. De gir en god, kremaktig følelse som varer lenge. Hybridglidemidlene kan brukes til både vaginal- og analsex, sammen med kondomer og til massasje. Vær midlertidig oppmerksom på at enkelte leketøy kun bør brukes sammen med rent vannbasert glidemiddel.

 

Orgasmisk glid

Noen glidemiddler har andre egenskaper, som for eksempel skal gjøre huden kjølig eller varm. Noen har jojobaolje tilsatt for å gi ekstra fuktighet. Det fins glidemidler som også har blitt tilsatt noen dråper L’Arginine, et enzym som øker blodsirkulasjonen i penis og i skjeden for en mer opphissende sensasjon. Det er alltid en fare for at glidemiddler med tilsatte egenskaper, kan fremkalle en allergisk reaksjon. Så her må man teste ut på et lite område, før man tømmer flaska i begeistring.

Av Beate Keiserud.

2 comments

  1. Altså: At mandelolje kan fjerne noen typer neglelakk betyr ikke at ikke huden tåler det! Det har rett og slett veldig lite med saken å gjøre.

    Mulig det stiller seg annerledes med slimhinner – det kan jeg ikke nok om – men neglelakken er fremdeles ikke noe argument i så måte.

    Cola løser rust, men vi kan drikke den (OK, da får vi for mye sukker men vi tåler en flaske nå og da helt fint selv om den løser rust!).

    Mandelolje løser neglelakken fordi den er fettrik og litt syrlig, tipper jeg. Og det i seg selv burde vel gå helt bra for oss?!

    1. I denne sammenhengen er det snakk om bruk av olje intimt, og ikke til for eksempel kroppsmassasje. Mandelolje kan brukes på huden, men kan ha uheldige effekter på underlivet. Olje er sterkere enn glidemiddel, og inneholder ofte parfyme. Det er derfor det anbefales å ikke benytte olje intimt – det er som nevnt i artikkelen generelt irriterende for slimhinnene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *