Dater du en alenemor, er det noen viktige kjøreregler du bør følge. Husk at du aldri vil bli nummer én på prioriteringslisten hennes, og at sølv ikke alltid betyr nederlag.Dater du en alenemor, er det noen viktige kjøreregler du bør følge. Husk at du aldri vil bli nummer én på prioriteringslisten hennes, og at sølv ikke alltid betyr nederlag.

 

Hvis den potensielle kvinnen i ditt liv viser seg å være alenemor, er respekt og forståelse fasiten. Det kan virke skremmende, men mener du alvor, bør du jobbe deg gjennom frustrasjonen over at ikke alt går som smurt hele tiden. Husk at din oppførsel har mye å si for om det blir en fortsettelse på forholdet eller ikke. Entring av kjærestemarkedet kan være vanskelig etter en periode hvor hun kun har vært ”mamma”. Her kommer noen råd til menn som dater alenemødre.

Planleggingen er viktig
I ditt nye forhold vil planlegging alltid spille en stor rolle. Det vil neppe være rom for impulsive restaurantmiddager, og det gjelder å være kreativ for å pleie spenningen. Et langt tidsperspektiv er nødvendig, og den romantiske middagen får dere heller avtale i god tid på forhånd. Denne organiseringen gjør ikke nødvendigvis forholdet forutsigbart og kjedelig, men det motsatte, fordi dere må vente på hverandre og holde kontakten via telefon og e-post.

 

Spontanitet på kalenderen
Den spontaniteten du er vant til, er borte. Det du har å jobbe med, er strategisk planlegging og en ukeplan. Lær deg planen hennes så godt som mulig og planlegg deretter. Finn tidspunkter hun er ledig, og dukk for eksempel opp tidlig en lørdag med frokost på sengen til henne og barnet.

 

Inkluder barnet
Hvis du arrangerer dater som inkluderer barnet, slipper hun å bruke barnevakt, og hun får muligheten til å bruke tid på deg også. Det viser i tillegg at du interesserer deg for barnet hennes, noe som er viktig, ettersom et forhold vil inkludere dere alle.

 

Lag lekeavtaler
Etter hvert kan dere avtale leketider med dine nieser, nevøer eller barna til dine næreste venner. Slik får dere tid for dere selv, og hun kan slappe av når hun vet at barnet hennes har det gøy med jevnaldrende. Sørg for at barna og barnevaktene har truffet hverandre tidligere.

 

Ditt forhold til barnet hennes
Det er selvsagt hun som må bestemme når du skal få treffe barnet hennes og hvilket forhold du skal ha til det. Ikke forhast dere, bli godt kjent og trygge på hverandre før du møter den viktigste i livet hennes. Du skal selvsagt heller ikke ignorere barnet, men press deg for all del ikke inn i rollen som reservepappa.

 

Kilde: Samlivskorrespondent Matthew Lynch

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *