Inspirasjon

Stalker du eksen på sosiale medier?

Bare innrøm det. Du har klikket deg innom ekskjærestens profiler for å se eller spionere på hva vedkommende foretar seg. Du sjekker om han eller hun har fått nye venner etter bruddet, eller enda verre – ny kjæreste. Mange snoker også på tidligere kjærester selv om de er i et nytt forhold. Men snokingen kan være farlig. Forskning viser nemlig at å snoke på eksen kan føre til psykisk stress da man kan bli deprimert av å se at en tidligere kjæreste har gått videre.

Dette kan hjelpe:

For deg som har vanskelig for å komme videre etter bruddet bør du ikke oppsøke profilen til eksen, eventuelt vurdere om dere ikke skal være venner på facebook eller følge hverandre. Det er ikke dermed sagt at eksen din fortsatt er keen om han eller henne har slettet deg fra vennelisten. Det kan hende at de rett og slett ønsker privatliv og en ny start.

 

For deg som fortsatt har eksen på vennelisten får du faktisk hjelp av selveste Facebook til å dempe kjærlighetssorgen. Du kan bruke gå i innstillingene og velge at du ikke vil ha oppdateringer om vedkommende, og på den måten vil ikke eksen merke noe, og du slipper å se han eller henne gå videre i livet uten deg.

 

Foreldre stalker barna sine

Det er ikke bare de unge som snoker rundt på sosiale medier etter informasjon. Hele 55 prosent av foreldre som er på Facebook bruker profilen sin til å holde øye med barna sine. 14 prosent av disse innrømmer også at de bruker andres profiler for å få tilgang til bilder, innlegg og statusoppdateringer.

 

Dette bør du huske når du snoker:

– Pass på at du skriver navnet på den du spionerer på i søkefeltet, og ikke i statusfeltet.

 

– Vær forsiktig så ikke du plutselig «liker» eller deler et innlegg på profilen der du snoker.

 

– Ikke «lik» eller kommenter gamle bilder. Da skjønner vedkommende at du blar i deg bakeover i profilen.

 

– Husk at informasjonen du har om personen du har snoket på er noe du egentlig ikke bør vite, så ikke forsnakk deg.

 

– Ikke fortell til noen andre at du snoker.

 

– Ikke logg på facebook i etter en bytur, du kan risikere å sende melding.

 

For deg som sliter med å komme over eksen kan forresten denne kanskje hjelpe: Oppblåsbar boksepute! Og når eksen din dukker opp på Tinder sveiper du bare videre til nye eventyr. Husk tiden leger alle sår.

 

Skrevet av Maria K. Ebbestad

Kilde: forskning.no, EA24 og side3.no

2 thoughts on “Stalker du eksen på sosiale medier?”

  1. Jeg hadde eksen min på facebook, og tok meg selv i å kikke på profilen hans stadig vekk. Jeg sletta han fordi jeg ble utrolig såra over at han la til jente etter jente etter jente på profilen sin. Spesielt etter at han hadde blitt rasende på meg fordi jeg hadde lagt til en venn som også gjør det. Men det var tydeligvis greit at han gjør det. Og i tillegg var det ei jente i butikken han sikla så sykt på når vi var sammen, og det tok to uker etter det var slutt, så hadde han vært å spørt om navnet hennes og lagt ho til på facebook.. Da orka ikke jeg ha et vennskap på facebook lenger..
    Han ble forøvrig ganske så sinna når han så jeg hadde sletta han på facebook.

  2. Jeg har eksen min på facebook og det har aldri vært noe problem. Skal ærlig innrømme at jeg har snoka for å sett hva han gjør men han er nå forlova og med baby på vei, og jeg er GLAD på hans vegne og unner han alt godt. Er ikke alle som er kjempesinna på eksen for alltid..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *