I dag markeres Verdens Helsedag over hele verden. Det er Verdens helseorganisasjon som står bak markeringen som har funnet sted siden 1948. I år settes det fokus på depresjon som står for den nest mest av dødsårsakene blant unge mellom 15-29 år.

20 til 30 prosent av oss vil en eller flere ganger i livet oppleve en depresjon. Depresjon er med andre ord en vanlig psykisk helseplage. Men det går an å komme ut av en depresjon, og du kan også lære deg å forebygge. Regelmessig fysisk aktivitet, god søvnkvalitet og et normalt sunt kosthold er lurt, og vil også være med på å forebygge ny depresjon.


 Onaner mer!

Onani er sunt for kroppen og gir god helse attpå til. Faktisk har onani innvirkning på mange av kroppens deler, blant annet styrker det hjerte og kretsløp. I tillegg er det styrkende på immunforsvaret og virker positivt inn på humøret. Det er også bevist at onani er positivt mot angst og depresjon, så om man har en dårlig dag bør man definitivt finne tid til seg selv og la tankene ligge mens kroppen nyter en himmelsk orgasme!

En god orgasme frigjør nemlig endorfiner, som er kroppens lykkehormon og smertedemper.
Onani og orgasme avspenner musklene, og reduserer stress. For kvinner er det også svært fordelaktig at det styrker bekkenmuskulaturen, noe som hjelper både før, under og etter fødsel samt mot inkontinens.

Orgasmeverktøy
Noen liker å bruke fingrene når de onanerer, andre foretrekker et leketøy. Vår orgasmefavoritt er Womanizer for henne og Tenga onaniegg for han.


(Sliter du med angst og depresjon? Ikke vær redd for å ta kontakt med helsepersonell hvis du ikke klarer å kvitte deg med de negative tankene på egen hånd.

Skrevet av Maria K. Ebbestad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *