Lei av å være singel? Fant du ikke den du lette etter i året som gikk? Dersom du har bestemt deg for at 2016 er året for å skaffe en partner, er du allerede godt på vei.

 

Forskning viser at kjærligheten vår er delt inn i tre typer: alturistisk kjærlighet, som omhandler nestekjærlighet og kjærlighet for kjæledyr, bilen osv., den polare kjærligheten som er begjær, kjemi og seksuell tiltrekning, og den ekte kjærligheten. Dianna Alexandersen, terapeut og sexolog, mener at det er den ekte kjærligheten man bør være på jakt etter om man vil ha en fast partner. Med noen mentale øvelser kan du faktisk programmere deg selv til å finne den rette.
Det første du burde gjøre, er å finne ut av hva du ønsker i en partner. Ta fram blokk og penn og noter ned hvilke verdier du ser for deg at kjæresten skal ha. Skriv ned hva han eller hun skal være, ikke ha fokus på hva han eller hun ikke skal være.

 

Gå i deg selv
Se på dine egne ferdigheter og egenskaper. Finn fram dine fem beste sider som du ikke vil gå på akkord med. Kvinner liker å prøve på å forandre menn, så mannen må tørre å si at «slik er jeg, og det vil ikke endre seg», mener Dianna Alexandersen.
Det gjelder å finne en partner med de samme fem egenskapene. Hold fokus ved å mentalt fokusere på dine gode sider. Hva liker du best med deg selv? Skriv det ned på et ark, og heng det på kjøleskapet slik at du blir minnet på hvor og når din aller beste side slår til, sier Alexandersen.
Ved å holde dette fokuset, vil du sakte men sikkert begynne å lete etter en partner som er relativt lik. Hjernen din vil begynne å foreta søk, og finne ut om den potensielle partneren har de samme verdiene og personlighetstrekkene som deg selv. Press deg selv litt mentalt, og finn mot. Ifølge sexologen er det best om mannen jakter kvinnen for å skape et godt forhold.

 

Kom deg ut på jakt
Innta «jaktmarkene»: i idrett, private fester, supermarkeder, barer eller andre sosiale samlingssteder. Velg steder hvor du kan møte noen. Hopp over nettdating. Om du virkelig vil finne den rette må du ut og møte han eller henne, mener sexologen.
Når jakten har startet, er det viktig å ikke forvente napp med en gang. Kvinner har for vane å teste menn for å finne ut hvor mye de egentlig vil ha henne. Ofte er det ingen spesiell grunn for at de sier nei, så ikke ta det personlig. Jakten er morsom, nyt den!

 

Har du for urealistiske krav? Synes du kanskje at du selv nesten er uoppnåelig? Kanskje er det på tide å revurdere kravene, og akseptere at ingen kan leve opp til alt du ønsker. Trenden er at vi har blitt for egoistiske og altfor krevende, og vi har tro på at den perfekte partneren finnes, sier Alexandersen.

 

Hva ønsker du?
Tenk over hva slags forhold du ønsker. Det er ikke nødvendigvis slik at din nye kjæreste er en du skal være sammen med for alltid. Noen ganger kan det være fint å bare ha noen ved sin side.

 

– Dersom den andre parten ønsker et mer seriøst forhold, og kanskje gifte seg og få barn, bør du kanskje la han eller henne gå. Hvis dere begge bare ønsker et forhold, er det fint som dere har det, mener Alexandersen.

fondness #3

Skrevet av Birgitte Brøtmet for Kondomeriet
Kilde: MSN livsstil

6 comments

  1. La menn være menn det er et problem vi har her i norge siden alle Norske jenter kun vil ha bi menn Og mannfolk som bruker sminke som kjæreste . Dem skal som regel drikke , røyke og snuse og gjør du ingen av delene er det ikke noe vits og lete en gang for da er dem ikke intresert i deg .

    1. Alle norske enter vil ikke ha bifile menn. Jeg for eksempel vil ha jenter, og det er mange jeg kjenner som liker maskuline menn. Vanlige menn. Nerder, mekanikere, bønder etc.

  2. Mannen skal ut på jaktmarkedet, og kvinnen Tester mannen for hvor mye han har lyst på henne. Hvis man ikke vil ha prektige damer eller patetiske menn, hva gjør man da?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *